18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

2009 bütçesi belirlendi

Yaklaşık 20 gündür 2009 yılı bütçeleri üzerinde çalışma yapan İl Genel Meclisi, 2009 yılı tahmini bütçeyi 12 milyon YTL olarak belirledi.

Bütçeden en büyük payı İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğü aldı.

İl Genel Meclisi üyeleri 20 günlük yoğun bir çalışmanın ardından 2009 yılı bütçesi üzerinde yaptıkları görüşmeleri tamamladılar.

Yapılan çalışmalar sonrasında yatırımcı daire müdürlüklerinden gelen teklifler tek tek değerlendirilirken, öncelikli projeler kapsamında İl Özel İdare bütçesine Genel bütçeden ayrılan 12 trilyon yatırımcı daire müdürlüklerine ayrıldı.


Geçtiğimiz Haziran ayında İl Özel İdare ile Belediyelerin genel bütçeden aldıkları payların artırılması illerdeki yatırımları bir nebzede olsun hızlandırırken, geçtiğimiz yıl 6 milyon 700 bin YTL olan Karabük İl Özel İdaresinin geliri yüzde 98'lik bir artışla 12 milyon YTL'ye çıkmıştı.


Bütçe görüşmeleri konusunda açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan görüşmelerin sona erdiğini tüm ayrıntıların tek değerlendirildiğini, bütçenin en iyi şekilde dağıtıldığını söyledi.


Özcan, 2008 yılında yapılacak olan tüm işlerin yüzde 95 oranında bitirildiğini, 2009 yılında gelecek olan KÖYDES ödeneği ile birlikte kalan diğer işlerinde hızla bitirileceğini ifade ederek, "Daha önce Köy Hizmetleri olan, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne bu yıl 4 milyon YTL'lik bir bütçe ayrıldı. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünü sırasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlü ve Sağlık Müdürlüğü izliyor" dedi.


Yapılan bütçenin Vali Nurullah Çakır tarafından imzalanmasının ardından yürürlüğe gireceğini belirten Özcan, Karabük İl Özel İdaresinin Genel Bütçeden aldığı paydan başkaca geliri olmamasını büyük talihsizlik olarak değerlendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?