18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

24 doktor kadrosu açıldı

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Sağlık Bakanlığı tarafından kentteki ve ilçelerdeki hastanelere 24 kadro açıldığını söyledi.

Merkez ve ilçe hastanelerine toplam 24 kadro açıldığını belirten Milletvekili Ünal, "Her sektörün kendi içinde sorunları olduğu gibi Sağlık sektörünün de doktor sorunları vardı.

Fiziki mekanlar açısından baktığımızda Karabük hem hastaneleriyle hem de Sağlık Ocaklarıyla 5-6 yıldır ciddi anlamda yol almış durumda. Hastalarımız istediği hastaneye gidebilmekte ve muayene olabilmektedirler.

Tabi sektör içinde zaman zaman gerek emeklilik nedeniyle gerekse de özel hastaneler nedeniyle doktor sıkıntısı yaşamaktayız. Bu doktor sıkıntıları ile sürekli üç milletvekili ile birlikte Sağlık Bakanlığı ve ilgili müsteşarlarla girişimlerde bulunmaktayız.

Son dönemde Karabük merkez ve ilçelerimizde bulunan doktor açıklarıyla ilgili 13 uzman hekim, 11 tanede pratisyen hekim kadrosu açılmıştır. Böylece hastanelerimizdeki bütün açıkları kapatmayı hedefliyoruz.

Safranbolu Devlet Hastanemize Göz, Dahiliye ve Ortopedi Doktoru, Karabük Devlet Hastanemize Fizik, Radyoloji ve Kalp Damar Cerrahı Doktoru, Şirinevler Devlet Hastanemize Üroloji Doktoru, Yenice Devlet Hastanesine Çocuk ve Dahiliye Doktoru, Doğum Hastanesine Çocuk, Radyoloji ve Mikrobiyoloji Doktoru, Eskipazar Devlet Hastanesine Aile Hekimliği ataması yapılacaktır. İlimiz hastanelerindeki açık durumuna göre de 11 adet pratisyen hekim ataması yapılacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 10:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?