18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında engellilere seslenerek, "Engelli olmak sizin kendinizi geliştirmenize, çalışıp üretmenize ve toplumsal hayatın her alanına katılmanıza engel değildir" dedi.

Çeşitli engellerine rağmen hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşların kendileri için birer güç kaynağı olduğunu belirten Belediye Başkanı Cebeci, "Engelli kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Evrensel insan hakları ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları engellerin önündeki toplumsal engelleri kaldıracaktır. Benim engelli kardeşim de en az Avrupa'daki, Amerika'daki veya Dünyanın herhangi bir yerindekiler gibi en iyi hizmeti almaya layıktır. Engelli olmak sizin kendinizi geliştirmenize, çalışıp üretmenize ve toplumsal hayatın her alanına katılmanıza engel değildir.
Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Cebeci ayrıca, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetler ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamanın insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerinden biri olduğunu söyledi. Cebeci, bugün dolayısıyla herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırarak "Onlara sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 12:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?