22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

3 ayrı yerde orman yangını!

Karabük Cumayeri Köyü’nde 3 ayrı bölgede orman yangını çıktı. Yangın kontrol altına alınamazken, arazinin dik olması, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabük Belediyesi itfaiye ekipleriyle vatandaşların katıldığı söndürme çalışmaları devam ederken, aynı bölgede başka bir noktada da daha çıktı.

Ekiplerin 4 koldan devam eden yangını söndürme çalışmaları zaman zaman etkili olan rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Yangın bölgesine ulaşmak için greyderler ise yol açma çalışması yapıyor.

Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, aynı anda 4 ayrı noktada yangın çıktığını belirterek, "Olayın sabotaj olabileceğini düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak söndürme çalışmaları tamamlanınca araştırma yapacağız. Ekiplerimiz bir taraftan yangına müdahale ederken, diğer taraftan da iş makinaları ile yol açma çalışmaları sürüyor. Ankara’dan da Orman Genel Müdürlüğü’nden helikopter talebinde bulunduk" dedi.

Ünver, şu ana kadar yaklaşık 10 hektarlık bir alanın yandığını tahmin ettiklerini de söyledi.

Öte yandan, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 78 BC 537 plakalı, orman işçilerini taşıyan kamyonet, yapımı devam eden Karabük-Ankara Karayolu’nda aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Araçta bulunan 6 orman işçisi yaralandı. Yaralananlardan şoför Orhan Şerbetçi, Şef Aydın Kırımlı ile isimleri belirlenemeyen diğer işçiler Karabük Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 18:45:50
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 18:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?