18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

3 Nisan ruhu ve gelecek vizyonu

Karabük Kalkınmasında 3 Nisan Ruhu ve Gelecek Vizyonu" konulu, konferans Karabük Üniversitesi Konferans salonunda yapıldı. 

Konferansa Vali Can Direkçi, Vali Yardımcıları Mustafa Tapsız, Cemal Hüsnü Kansız, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz ve öğrenciler katılırken, konuşmacı olarak ise Yrd. Doç. Dr. Abdullah Karakaya ve Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Eski Başkanı Osman Natıroğlu katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta, Kalkınma Kavramı, Karabük ve Vizyon konularında katılımcılara bilgiler verildi.
 
Konferansta, ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Abdullah Karakaya söz alırken, slayt gösterimi eşliğinde kalkınma kavramı hakkında bilgiler verdi. Karakaya, kalkınma kavramının nicel ve nitel olarak ikiye ayrılabileceğini belirtirken, kalkınmada önemli unsurların bulunduğunu ve bunların, bütüncül yaklaşım, uygun maliyet, ihtiyat ve basiret, çok çalışmak olduğunu söyledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Eski Başkanı Osman Natıroğlu ise "Demir Çelik ağır sanayinin kurulmasında emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Karabük ekonomisine büyük katkı sağladı. Demir Çelik buraya gelirken bazı değerleri de kaybettiğimizi sanıyorum. Safranbolu'nun üreticiliği, istihdamı ve ustaları bitti. Zamanında bizimle rekabet edemeyen İl ve İlçeler bizi geçti. Demir Çelik geldikten sonra elbette ki büyük imkanlar sağladı. Ancak, ücret ve sosyal imkanlar Safranbolu'da ki küçük işletmeleri bitirdi. Karabük Demir Çelik Sanayi yörede yan sanayiyi geliştiremediyse, daha teknik üretim yapamadıysa, sadece demire yönelmesinde dönemin yöneticilerinin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. İmkanların iyi değerlendirilememesi Karabük ve Safranbolu'yu bugünlere getirmiştir. Bundan sonrası için siyasilerimize ve yöneticilerimize büyük görevler düşüyor. Gençlerimizde bu göreve katkı yapmalıdır. Üniversitemizin imkanlarını değerlendirmelidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 10:05:09
Güncelleme :5 Nisan 2008 Cumartesi 10:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?