18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

3 okula 'Beyaz Bayrak'

Karabük'te Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" sloganıyla başlatılan "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında okullarda bayrak yarışı sürüyor. 

Karabük merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 36 ilköğretim okulu arasında 100 puan değerlendirmesi ile dereceye giren, Beşbinevler Anaokulu, Anayasa ve Özel Safran İlköğretim Okulu'na beyaz bayrakları verildi. Beyaz Bayrak almak için yeterli görülen okullarda düzenlenen törenlere Vali Can Direkçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, İl Sağlık Müdürü Korkut Eren ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, yeterli ve kaliteli eğitim almış yarınlar yetiştirme amacıyla başlatılan uygulama ile, toplum sağlığının korunmasını hedeflediklerini belirtti. 

Okullarda belirli kriterler hedef alınarak yapılan denetimlerde okul içi temizliği, okul çevre düzenlemesine dikkat edildiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Korkut Eren de, "Beyaz Bayrak uygulaması ile çocuklarımıza temizliği aşılamak istiyoruz. Bu bilincin yerleştiği toplumumuzda öğrenciler, temiz bir ortamda eğitim ve öğrenimlerini sürdüreceklerdir" dedi. 

Karabük Valisi Can Direkçi de, ülkelerin gelişmesiyle eğitimin doğru orantılı olduğunu söyledi. Okullarda iyileştirme çalışması içinde olduklarını belirten Vali Direkçi, Beyaz Bayrak projesiyle kalitenin teşvik edildiğini söyleyerek, "Beyaz bayrak alan okullar 2 yıl sonra tekrar denetime tabi tutulacak. Beyaz bayrak sayısının artacağını umuyoruz. Eğer temiz bir çevre istiyorsak önce bunun eğitimini vermeliyiz. Bunun için de önce çocuklarımızdan başlamamız gerekiyor. Sadece okullarımızda değil, okul dışında da çocuklarımız aynı hijyen kurallarına mutlaka uymak durumundadırlar" diye konuştu. 

Okul yöneticilerinin yaptıkları örnek davranışla diğer okulları temizliğe teşvik etmek gibi bir yükümlülük altında olduklarını söyleyen Direkçi, bu sayede kalitenin artacağını vurguladı. Beyaz bayrak alan okullarda düzenlenen törenlerde öğrenciler, Vali Direkçi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Direkçi de öğrencilere kitap ve çikolata dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 15:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?