18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

30 kadına mikro kredi

Karabük Valiliği tarafından kadınların ekonomik özgürlüklerini yakalayabilmeleri ve toplum içindeki hak ettikleri yeri alabilmeleri amacıyla başlatılan mikro kredi uygulamasında, 30 kadına bin YTL'lik kredi verildi.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen mikro kredi dağıtım törenine Vali Can Direkçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclisi başkanı Hüsnü Özcan ile kredi alacak olan kadınlar katıldı.

Törende konuşan Vali Direkçi, İl Özel İdaresi tarafından bu projeye 30 bin YTL ödenek ayrıldığını söyledi. Yılbaşında uygulamanın duyurulduğunu belirten Vali Direkçi, "Bugün 30 kadınımız mikro kredi uygulamasından faydalanacak ve bu paraları kendilerine dağıtılacak. Buradaki temel amaç yoksullukla mücadele ve kadınlarımızın kendi ekonomik özgürlüklerini yakalamalarına, kendilerine olan güvenlerini sağlamalarına katkıda bulunmak" dedi.

Kadınların aldıkları kredilerle yaptıkları çalışmaların da önemli olduğuna dikkat çeken Vali Direkçi şunları kaydetti: "İnşallah size yapılan bu küçük katkılar Karabük ilinde çok büyük atılımların öncüsü olur. Bundan sonra sizin göstereceğiniz performans bu konudaki ciddiyet ve yerini bulması bu işin, bizim çok daha büyük katkılar içindeki motivasyon kaynağı olarak önümüzde duracaktır."

Törende daha sonra Vali Can Direkçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve İl Genel Meclisi başkanı Hüsnü Özcan tarafından 30 kadına içinde bin YTL bulunan kredi zarfları dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 17:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?