18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

30 kişilik kadroya rekor başvuru

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nün 20'si yangın, 10'u operatör olmak üzere 30 mevsimlik işçi alacağını duyurması üzerine binlerce işsiz, İş Bulma Kurumu'na akın etti. Kurum binası işsiz gençlerle dolup taştı.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Yenice ilçesine 5 yangın söndürme işçisi ile 2 arazöz, 1 greyder ve 1 dozer şoförü ile Karabük merkeze 15 yangın söndürme, 3 arazöz, 2 dozer ve 1 greyder operatörü olmak üzere 30 mevsimlik işçi alınacak. İşçilerin İş Bulma Kurumu Müdürlüğü aracılığıyla alınacağının açıklanması üzerine Yenice ve Karabük'ten binlerce işsiz genç, iş umuduyla Karabük İş Bulma Kurumu Müdürlüğü'ne akın etti. 25 Kasım'da son bulacak olan başvurular için şimdiden bin 500 civarında başvuru olduğu kaydedildi.

Sabahın erken saatlerinden beri kayıt olmak için bekleyen işsiz gençler, "Mevsimlik de olsa, geçici de olsa iş umuduyla geldik. Çoğumuz zaten ormanlarda çalışıyorduk" dediler.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından alınacak olan 30 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna başvuru yapan adaylar, Kurban Bayramı'ndan sonra yapılacak mülakatla belirlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 23:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?