18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

37 bin 572 öğrenci dersbaşı yaptı

Karabük'te bugün 114 okul, 2007-2008 eğitim- öğretim yılına kapılarını açtı. 15 öğrenciye 1 öğretmenin düştüğü Karabük'te 37 bin 572 öğrenci, 2 bin 573 öğretmenle ders başı yaptı.

Yenişehir İlköğretim Okulu bahçesinde okullarının açılması nedeniyle tören düzenledi. Törene Vali Can Direkçi, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Gülpınar, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Sonat, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ile öğrenci ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, yeni eğitim yılına heyecanla başladıklarını söyleyerek, "Karabük'te ilköğretim, ortaöğretim ve diğer kurumlarla ilgili fiziki yatırımlar devam ediyor. Şu anda 13 okulun inşaatı hızla sürüyor. Hedefimiz bütün okullarda normal eğitime geçmek ve fiziki imkanları iyileştirmek" dedi.
Aklı hür, fikri hür, vicdanı hür bir millet oluşturmak için çocukları bilgi teknolojisiyle donatmak gerektiğini söyleyen Vali Can Direkçi de, "2007-2008 eğitim öğretim yılında, geleceğimiz, yolumuz hatta ışığımız olacak öğrencilerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün Karabük'te 114 okulda 37 bin 572 öğrenci ve 2 bin 573 öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı. Türkiye'nin geleceğine şekil verecek bu çocuklarımızı bilgi teknolojisiyle donatmamık gerekmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında geçen yıl imzalanan protokolle Yenişehir İlköğretim Okulu'na beyaz bayrak asıldı. Yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çocukların eğitildiği okullarda "Temizlik ve Hijyen" açısından belirli kriterler çerçevesinde 48 okulun başvuruda bulunduğu Beyaz Bayrak projesinde Karabük'te 10 okul bayrak ve sertifika almaya hak kazandı. Beyaz bayrak ve sertifika kazanan okullara bayrakları ve sertifikaları Vali Can Direkçi tarafından takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?