18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

5 ülkeden 10 kişilik heyet geldi

Karabük Halk Eğitim Merkezi'nin proje ortağı olan Know-How of women Learning "Kadınların Eğitimi ile İlgili Müfredat Oluşturma" isimli Grundtving öğrenme ortaklığı projesinde 5 ülkeden toplam 10 kişilik heyet Karabük'te incelemelerde bulundu.


"Know-How of women Learning" başlıklı projenin Macaristan'da yapılan başlangıç toplantısının ardından ilk çalışma toplantısı Karabük'te gerçekleştirildi.

Macaristan, İsveç, Litvanya, Romanya ve Portekiz'den gelen 10 kişilik ekiple Karabük Öğretmen evinde 3 gün devam eden ilk çalışma toplantısını yaptıktan sonra kentten ayrıldı. Proje irtibat sorumlusu Kenan Aydoğdu, "Know-How of women Learning Grundtving öğrenme ortaklığı projesinde Macaristan'ın koordinatör ülke olduğunu ve Türkiye ile birlikte İsveç, Romanya, Portekiz ve Litvanya ile birlikte 6 ülkenin yer aldığını söyledi. "Know-How of women Learning" projesinin 1 Temmuz 2008 tarihinde başladığını ve 10 Temmuz 2010 yılında tamamlanacağını ve her ülkeye 16 bin avro bütçe verildiğini de kaydeden Kenan Aydoğdu, "Projenin ilk çalışma toplantısını Karabük'te yaptık. Karabük Öğretmen evinde 3 gün süren toplantıda proje içeriğine bağlı olarak, kadın eğitiminde bilişim teknolojileri, iletişim, özgüven, özel ihtiyaçlar gibi konu başlıkları değerlendirilerek katılımcı ülkeler kendi deneyimlerini aktarmış ve karşılıklı bilgi paylaşımı yapılmıştır. Kültürel ve doğal güzelliklerimizin de tanıtıldığı gezilerle zenginleştirilen çalışma programıyla Karabük ve ülkemiz en iyi şekilde temsil edildi. 2010 yılına kadar sürecek proje sonunda kadın eğitimine uluslar arası bir bakış getirilecek yeni bir kılavuz kitabın oluşturulması öngörülmektedir" dedi.


Projeye üye ülkelerin temsilcileri daha sonra Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Arslan'nı makamında ziyaret etti. HEM Müdürü Arslan, burada konuklara bu çalışmaların devamlılık getirmesini ve proje bitse dahi dostluğun devam etmesi temennisinde bulunarak onlara Safranbolu maket evleri ile çeşitli hediyeler takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu oruç IP: 88.230.234.xxx Tarih : 20.12.2008 00:03:10

başarılarının devamını dilerim kenan abi