18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

5 yıldızlı tarihi karakol

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 1999 yılında restore edilerek hizmete açılan Çarşı Polis Karakolu, turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte tarihi karakol turistleri bekliyor.


Turistlere ve Avrupa Parlamentosu üyelerine kapılarını açan, AB'ye üye ülkelerin milletvekillerinin de gezdiği tarihi Çarşı Polis Karakolu'nda Osmanlı dönemindeki polis kıyafetleri, araçlar ve o dönemde suç işleyenlerin parmak izleri ile suçlarının tutulduğu resimler sergileniyor. 200 yıllık bir tarihi konakta hizmet veren Çarşı Polis Karakolu, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla gezdiği yerlerin başında geliyor. "Tarihi bir bölgede tarihi karakol hatta çiçek gibi bir karakol, 5 yıldızlı
bir karakol" diyen Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çuhacı, "Tarihi karakol binasının ötesinde anlayışın 5 yıldızlı olması bizim için önemli. Bu karakolda görevli arkadaşlar, ilçenin ve turizmin farkında. Burada iyi görev yapmanın turizme ve ülkenin imajına katkısı olacağının herkes farkında. Bu nedenle hizmetimizde 5 yıldızlı" diye konuştu.


Turistik bir bölge olduğundan burada sadece dil bilen polislerin görev yaptığını anlatan Çuhacı, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü bölgeye gelen yabancı turist öncelikle resmi üniformalı biri arıyor. Bu nedenle Safranbolulular ve bizde biliyoruz ki turist huzura geliyor. Bizde bu huzurun bozulmaması için hizmet kalitesini artırarak yapıyoruz."


Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte ek önlemler almaya başladıklarını da söyleyen Çuhacı, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle hafta sonları büyük oranda araç akını olduğundan trafik ekipleri bu yönde büyük çalışma yapıyor. Güvenlik yönünden ise kente gelen turistlerin rahat ve huzur içinde kalmaları için çalışma yapılıyor. Turist huzura geldiği için, olayın olduğu yere turist gelmez. Bu bilinç artınca Safranbolu'da olaylarda büyük düşüş var. İnsanımız esnafımız artık çevresinde gördüğü en ufak olayı 155'e bildiriyor. Diğer yandan Safranbolu'nun genelinde 25 Mobese kameraları kurulacak. Bununla ilgili çalışmalarımız şu an Bayındırlık Müdürlüğü'nde ve fiyatlandırma yapılıyor. Şehrin ana hatlarını kameralarla kontrol ederek hem kent insanı hem de bölgeye gelen turistin güvenliği daha fazla artmış olacak."

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 18:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?