18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Adalet Bakanı Şahin Karabük'te

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de puslu hava olsun diye düşünen, puslu havayı sevenler var" dedi.

Türkiye'de işlerin düzgün gitmesinde hoşlanmayanlar olduğunu, rahatsız olanlar olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Türkiye'de demokrasiye inanmayanlar, demokrasiyi içine sindiremeyenler, milletin oyuyla iktidara gelmekten umudunu kesmiş, demokrasiden umudunu kesmişler var. Ama Türkiye artık o dönemleri geride bıraktı. Türkiye artık demokratik noktadadır. Hiçbir umutsuzluğa kapılmayınız. Türkiye yarın daha demokratik bir ülke olacaktır. Türkiye yarın demokrasisi, siyasetin özgürlük alanı daha geniş olan ve insanımızı refah seviyesinin daha yüksek olduğu bir ülke olacaktır. Bu işleri sizlerle birlikte aştık ve sizlerle birlikte aşacağız."

Bakan Şahin, KARDEMİR'in yeni tesisleri ile geleceğe umutla bakılmasını sağlayan noktaya ulaştığına dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:
''Geçen hafta fabrikanın genel müdürü ve yönetim kurulu üyeleri beni ziyarete geldi. Kendilerinden müjde aldım. KARDEMİR'de 3 yüksek fırın vardı, dördüncüyü yapma kararı almışlar. KARDEMİR daha da büyüyor, kapasitesi genişliyor. Üretim artması aynı zamanda daha fazla istihdam demektir. Kendilerine hükümet olarak destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Şimdi TCDD yeni hatlar ilave ediyor. Bunlar da demir çelik mamullerine ihtiyacı ortaya koymuyor mu? Türkiye'nin elde ettiği bu istikrar devam edecektir, etmelidir. Türkiye'nin 2002'den önceye dönmeye tahammülü yok. Biz, hükümet olarak bunun farkında ve şuurundayız.''

FENERBAHÇE TANITIMA DA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Bakan Şahin, Kardemir'de yaptığı açıklamasında ayrıca, Fenerbahçe'nin dün akşam Chelsea maçını 2-1 alarak tanıtıma büyük katkı sağladığını söyledi.
Fenerbahçe'nin dün akşam tarihi başarı elde ettiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünya takımları arasında futbolu ile aşağı yukarı 1 numaraya yerleşmiştir. İnanıyorum ki dün akşamki maçı dünyada 1 milyar üstünde insan izlemiştir. Spor yoluyla tanıtım günümüzde en etkin tanıtım yoludur. Fenerbahçe, Türk futbolunu çok iyi temsil ederek, ülke puanını artırmıştır."

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Türkiye'de kalkınmanın lokomotifinin Karabük olduğunu, KARDEMİR kurulmasaydı köprülerin, yolların, barajların, binaların ve fabrikaların yapılamayacağını söyledi.

Her binada, köprü ve barajda KARDEMİR'de çalışanların alın teri bulunduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Fabrika şu an 72 metre uzunluğa kadar ray üretiyor. Bu raylarla demir yolları, bir baştan bir başa döşenecek. KARDEMİR, kente ve Türkiye'ye hayat vermeye devam edecektir. Türkiye'de çok sayıda özel sektör tarafından yapılması için müracaat edilen hidroelektrik santral var. Peş peşe 15-20 hidroelektrik santralin temelini atacağız. Karabük'te de yalnızca hidroelektrik santralini faaliyete geçireceğiz.''

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?