18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Adaylar boy göstermeye başladı

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti'den belediye Başkan aday adayları ise boy göstermeye başladı.


TBMM Müşaviri Ali Keskinkılıç Safranbolu Belediye Başkan aday adayı olduğunu ancak resmi sürecin başlamasını beklediğini söyledi. "Seçim kampanyaları forum şeklinde olmalı ve herkes elindeki projeyi sunmalı" diyen Keskinkılıç, "Yerel seçimlere tam olarak 4.5 ay var. Süre daralıyor. Bu seçimler mini bir forum niteliğinde olabilir. Herkes projelerini ortaya koymalı. Kampanyayı böyle götürmeyi düşünüyorum. Böylece yeni bir hizmet, yeni vizyon, yeni bir bakış açısı oluşmuş olacak. Belki seçilen kişiye yol haritası bile olacak" dedi.


Kişilerden çok yönetim anlayışının değişmesi taraftarı olduğunu ifade eden Ali Keskinkılıç, "Yönetim anlayışının değişmesine inanıyorum. Kişileri değiştirmek umudu ötelemekten başka bir şey olmuyor.Yeni bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Birlikte yönetim. Tüm unsurları karar mekanizmasına dahil ederek öz denetim, birlikte yönetim anlayışını benimsiyorum.

Tamamen halkın yönetime katıldığı söz sahibi olduğu, karar mekanizması olduğu bir yönetim şekli olmalı. İnsanlara sorumluluk verilmeli. Ne zaman insanlar sorumluluktan kaçarlarsa, kent sahipsiz kalır. Herkes yaşadığı kent adına sorumluluğunu yerine getirmeli. Katılımcı ve paylaşımcı olmalı. Bir şehrin siyaseti olmalı, bir şehrin siyasetçisi olmazsa siyaseti de olmaz. Ben milat olmak istiyorum" diye belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:21:09
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 16:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?