18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Afet evlerinde su sıkıntısı

Türkiye'nin bir çok ilinde barajlarda su oranlarının düşmesi ve yaşanan küresel ısınma sonucu ortaya çıkan kuraklıktan dolayı Karabük'te de yüksek kesimlerdeki mahallelerde susuzluk yaşanmaya başlandı.


Karabük'ün yeni mahallelerinden biri olan Kapullu Mahallesi'nin afet evleri bölgesinde yaklaşık 7 aydır susuz kalan vatandaşlar Ramazan ayında içme suyunu belediyenin itfaiye aracından karşılıyor. Heyelan nedeniyle 2001 yılında dönemin hükümeti tarafından yapılan afet konutlarında en büyük sıkıntılarının susuzluk olduğunu belirten vatandaşlar, çamaşırlarını dahi şehir merkezindeki akrabalarında yıkamak zorunda olduklarını belirtiler.


Osman Karagüllü, 5 senedir afet evlerinde oturduklarını belirterek, "Geçen sene 6 aydır suyumuz yoktu. Şimdi belediye itfaiye aracını gönderiyor da bir nebze olsa su ihtiyacımızı gideriyoruz. Buda olmasa arabalarla getiriyoruz. Asfaltı dahi olmayan bir yerde 3 günde gömlek değiştirmek zorundayız" dedi.


İtfaiyenin arkasına bidonlarını doldurmak üzere sıraya giren kadınlar ise, çok zor durumda olduklarını, çocuklarının sürekli hasta olmaya başladığını, çamaşırları ve çocukları yıkamak üzere babaannelerine gönderdiklerini belirterek, "Devlet yapacağız edeceğiz diyor, su olmayan yerde insan yaşar mı? Allah aşkına. Belediye bize itfaiye aracını gönderiyor da sıkıntımız bir nebze olsa gidiyor. Amam daha nereye kadar böyle gidecek" diye belirttiler.


Evine su getirmek için araba aldığını ve her ay 250 YTL yakıt parasını verdiğini söyleyen Kamil İpek isimli vatandaş ise, "Hususi kamyonet aldım ve çareyi bunda buldum. Her ay 250 YTL benzin parası veriyorum. Ben Zonguldak'ın 10 Temmuz Tepesinde yaşadım yıllarca daha bir gün su kesintisi bile olmadı. Zonguldak'tan boşuna gelmişim buraya" diye söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?