23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Afetzedelere kira yardımı

AFETZEDELERE KİRA YARDIMI

Kayabaşı Mahallesi'nde heyelan dolayısıyla evleri boşaltılan ve kiraya çıkmak zorunda kalan 11 aileye Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce kira yardımında bulunuldu. Ailelere yardım çeklerini Vali İzzettin Küçük teslim etti.

Kayabaşı Mahallesi'nde 2009 yılı Mart ayında meydana gelen heyelan dolayısıyla evleri boşaltılan ve kiraya çıkmak zorunda kalan ailelere Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce kira yardımında bulunuldu. Heyelanda konutları etkilenen 14 aile afetzede olarak belirlenmiş ancak komisyon kararı ile iki aile talep taahhütnamesi vermediğinden dolayı 12 aile hak sahibi olarak kabul edilmişti. Hak sahibi 12 aileden kiraya çıkmak zorunda kalan 11 aileye Afet İşleri Başkanlığı'nca 2010 yılında toplam bin 440 TL kira yardımında bulunulmuştu. Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bu yılda mağdur vatandaşlara kira yardımında bulunmayı kararlaştırmış ve hak sahibi 11 aileye 8 aylık kira bedeli olarak bin 440 TL yardımda bulundu.

Heyelandan etkilenen ve kirada oturan 11 hak sahibi aileye Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yapılan kira yardımı, Vali İzzettin Küçük tarafından teslim edildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, heyelan afeti dolayısıyla mağdur olan ailelere imkanlar ölçüsünde yardımlarda bulunulduğunu ifade ederek, "Bildiğiniz gibi Kayabaşı Mahallemizde 2009 yılı Mart ayında meydana gelen heyelan dolaysıyla burası afet bölgesi ilan edildi ve 14 aile afetzede olarak kabul edildi. Fakat taahhütname vermediklerinden dolayı 11 aile hak sahibi olarak kabul edildi. Devletimiz sosyal bir devlet. Afet dolayısı ile kiraya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları amacıyla kendilerine 1.440 TL kira yardım yapıldı. Bu arada da Kapullu Mahallesinde Afet Konutlarının bulunduğu bölgede bu mağdur vatandaşlarımız için afet konutu yapımı kakarı alındı ve ihalesi yapıldı. Eylül ayı sonu itibariyle buraların hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Konutların yapımı İl Özel İdaremizin denetimi ve kontrolü altında devam ediyor. Allah başka afetler göstermesin" dedi.

Karabük'ün deprem kuşağında yer alan bir il olduğunu dile getiren Vali Küçük, "Hepimiz deprem gibi doğal afetlerle yaşamasını öğrenmeliyiz ve buna göre tedbirlerimizi almalıyız. Çünkü Karabük 1. derece deprem bölgesinde yer alan bir ildir. Bunun yanında geçmişte sel ve heyelan gibi afetlere uğramış bir ildir. Bundan dolayı bu tür afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız ve önceden tedbirlerimizi almalıyız. Özellikle konutları bunları göz önünde bulundurarak yapmalıyız" diye konuştu.

Vali İzzettin Küçük konuşmasının ardından hak sahibi 11 aileye kira yardımı çeklerini teslim etti.

AFETZEDELERE KİRA YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 15:03:03
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 15:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?