22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Ağaçlandırma tüm hızıyla sürüyor

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE AĞAÇLANDIRMA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) kampus alanı içersinde ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, kampüsü gezerek yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Karabük Üniversitesi'nde ağaçlandırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Araç çayına bakan tüm yamaçlar, yamaç da ki toprağın akmasını ve görüntü kirliliğini önlemek için itina ile ağaçlandırılıyor. Kampus alanında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ağaçlandırma hizmetinin en az eğitim öğretim kadar önemli olduğu söyledi.

Uysal, "Üniversitemizin fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimizin gözüne ve gönlüne hitap edecek duruma getirmek için kampüs alanı içindeki boş alanların tamamı ağaçlandırılarak, yeşile bürünmüş bir Karabük Üniversitesi hedefi için çalışıyoruz. Bu doğrultu da ağaçlandırma çalışmalarında bugüne kadar 130 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Aralık ayı içerisinde de 5 bin meyve, 2 bin mavi selvi ve 8 bin muhtelif ağaç ve fidan dikimi gerçekleştirilerek ağaçlandırma projesini tamamlanmış olacağız. Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler. Ulu Önder Atatürk, 'Ormansız bir yurt vatan değildir', 'Yeşil görmeyen gözler renk zevkinden yoksundur. Burayı öyle ağaçlandırın ki kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu anlasın' diyor. Bizde göz göze geldiğimizde içimizin açıldığı, ruhumuzun neşe ve huzurla dolduğu ortamları oluşturacak fidanlar dikmek dileğinde bulunuyoruz" dedi.

Uysal, Karabük Üniversitesi binaları ve yeşil alanları ile örnek üniversite olacağını da ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 15:50:03
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?