18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Akkaya hamamı turizme açılacak

ESKİPAZAR BELEDİYESİ, AKKAYA HAMAMI İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde bulunan ve doğal şekilde oluşan traverterler ile göz dolduran Akkaya hamamının turizme açılması için belediye çalışmalarını hızlandırdı.

Akkaya hamamının bulunduğu alanın belediye mücavir alanı yapılması için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gelen bir heyet bölgede inceleme yaptı.

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'ın da eşlik ettiği heyet ilk olarak Akkaya hamamı bölgesinde ve İmanlar Köyünde inceleme yaptı.

Belediye Başkanı Dursun Baş, bölgenin mücavir alan olması için geçen yıldan bu yana çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Akkaya bölgesinde 20 dönüm arazi belediyeye ait, arka kısım orman. 95 kişiye ait 226 dönüm arazi ile hemen bitişiğinde 400 dönüm var" dedi.

Buradaki suyun romatizma, cilt hastalıkları, cilt bakımı, basur, kaşıntı, kırılan kemiklerin kaymasında faydalı olduğunu anlatan Baş, şöyle konuştu:

"Burası hem şifa yönüyle hem de termal tedavi, sıra banyoları, lokal banyo ve fizik tedavi uygulamaları, tesisli kaplıcalar için Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün verdiği rapor var. Burası ayrıca beyaz traverterlere sahip. Pamukkale'ye alternatif bir doğal traverterlere de sahip. Burası yıllardır insanlara şifa dağıtan bir su özelliğini de bulunduruyor. Buraya kurulacak bir tesis, spor kulüpleri içinde avantaj. Bu bölgede hem termal hem de yeni bir traverter oluşumu var. Yatırımcı için burası büyük bir cazibe merkezi olacak. Bölgenin Bayındırklık Bakanlığı tarafından mücavir alan ilan edilmesi sonrası bizlerin yapacağı projeler ile dünyaya model olacak bir tesisler oluşacaktır. Kısacası Akkaya bizim sarayımız olacak."

Akkaya hamamının bulunduğu yerin Ankara'ya 1.5 saat, İstanbul'a ise 2.5 saat uzaklıkta olduğunu anlatan Baş, "Ayrıca burası Karadeniz E-80 ve E-5 karayolunun hemen altında. Bir koyup 10 kazanmak isteyen yatırımcı burayı mutlaka görmeli" diye sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Dursun Baş ile Bayındırlık Bakanlığından gelen heyet daha sonra İmanlar köyünde inceleme yaparak burada köy ekmeği ve gözleme yedi. Heyet daha sonra M.Ö 5. YY. ait Hadrianapolis Antik kentini gezdi.

ESKİPAZAR BELEDİYESİ, AKKAYA HAMAMI İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI
ESKİPAZAR BELEDİYESİ, AKKAYA HAMAMI İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 15:21:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?