18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

AKP gençleri gözüne kestirdi

AKP Karabük Merkez İlçe Başkanı Av. Seyfettin Dikmen, Kasım ayında yapılacak olan Genel Seçimlerde gençlerden destek beklediklerini belirtti. 

AKP Merkez İlçe Başkanı Av. Seyfettin Dikmen, yaptığı açıklamada, AK Parti olarak gençlere çok önem verdiklerini, gençlerin siyasette aktif rol almasını istediklerini kaydetti. Dikmen, "Genel Seçimlerle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi işlemeye devam etmektedir. Bu çerçevede seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarılmış ve listeler 1 Mart 2007 tarihinde askıdan indirilecektir. Ülkenin geleceğine şekil vermek için en büyük fırsat seçimlerde oy kullanmak ve demokratik sisteme katılmaktır. 

Bu nedenle ben tüm Karabüklü hemşehrilerimden ve 18 yaşını doldurarak ilk defa bu seçimde oy kullanacak olan genç arkadaşlarımdan, seçmen listelerini kontrol etmelerini ve listelerde isimleri yoksa 1 Mart'a kadar listelere yazılmalarını önemle istirham ediyorum. Askı listelerinde isimleri olan, Karabük'ün geleceğine katkı sağlamak ve ülkemizin gelecek yıllarında söz sahibi olmak isteyen herkesin, sandık başına giderek oy kullanmaları çok önemlidir. Gençlerimizin sadece seçme değil, seçilme haklarının da önemli olduğuna inanan AK Parti İktidarı, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin aktif siyasette yer alması ve seçilmişler kervanına girmesi için söz verdiği şekilde bir ilke daha imza atarak Milletvekilliği seçilme yaşını 30'dan 25'e indirmiş ve gençlerimize milletvekili olma yolunu açmıştır. Genç ve ilkeli bir parti olan AK Parti, böylece yine farkını göstermiş ve Türk gençliğine olan güvenini kanıtlamıştır. Yapılan bu düzenleme ile 25-35 yaş arası yaklaşık 6,5 milyon genç nüfusumuzun TBMM'de temsil edilme imkanı sağlanmıştır" dedi.

Gençlere çok önem verdiklerini ve gençlerin her platformda temsil edilerek, siyasette aktif rol almalarını istediklerini belirten Dikmen,
"Yaklaşık 4 senedir görev yapan genç bir ilçe başkanı olarak ben de, gençlerimizin yanında ve onların sesi olmaya gayret göstermekteyim. Gençlerimiz, hayatın diğer alanlarında sağladıkları başarılarla siyasette de başarılı olabileceklerini ispatlamışlardır. Dolayısıyla gençlerimizin TBMM çatısı altına girmeleri ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 17:34:59
Güncelleme :28 Şubat 2007 Çarşamba 09:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SUAT KARA IP: 88.228.21.xxx Tarih : 9.03.2007 13:32:54
Gençlerden oy istersiniz peki siz gençlerin ne istediğini bilirmisiniz? Oy kullanın diyorsunuz ama o kadar basit değil işler.Ben Karabüklüyüm ama Trabzonda (üniv.) öğrenciyim.Trabzonda oy kullanmak için arkadaşlarla başvuruda bulunduk.Başvurmaz olaydık! Neler istediler neler! Yok bu muhtarlığa değil başka muhtarlık,yok şu formu alında doldurunda fotokopisini çektirinde birde fotoğraf getirip üstüne para verin!İnsanların oy kullanasa varsa bile o işlemleri yerine getirinceye kadar vazgeçiyor.Vergi kuyruğunda beklemek bile bundan daha az sıkıcı ve zahmetsizdirde.