22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Aladağ Şenlikleri'ne büyük ilgi

6. ALADAĞ ŞENLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karabük'de her yıl geleneksel olarak yapılan Aladağ şenlikleri, bugün çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Karabük Kalkınma ve Dayanışma Derneği (KARDER) tarafından organize edilen 6. Aladağ Şenlikleri'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile vatandaşların katıldığı şenliklerde bir konuşma yapan KARDER Başkanı Tuncay Özcan, "Kaldığımız yerden sloganı ile yeniden canlandırdığımız ve daha önce yüz akı ile 5 şenlik organizasyonunu başardığımız Aladağ şenliklerini 5 yıldan sonra bu yıl 6'ncısını yapıyoruz" dedi.

Şenliğin bundan sonra Karabük festivali haline gelinceye kadar hiç bıkmadan her yıl gerekli sorumluluğu yerine getirerek çalışmalara devam edeceklerini de ifade eden Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aladağ şenliklerini kentimizin tüm kurumlarıyla sahiplenir halde Karabük ile paylaşmak arzusundayız. Çok katılımlı festival haline geldiğinde kentimiz ülke genelinde ve uluslararası alanda tanıtımı ve sunuşu ile ilgili ciddi avantajlar kazanacaktır. Şenlik sürecimizi festival ile tamamlanması demek,

kentimizin yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile tanımlanabileceği ve tanıtılabileceği turizm alanında da kendisini pazarlayabileceği bir yapıya bürünmesi demektir."

Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler ve Kültür Bankalığı Ses Sanatçıları'nın ardından sahneye çıkan sanatçı Mustafa Keser davetlileri coşturdu. Sahnede şarkılarının yanı sıra fıkralar da anlatan ünlü sanatçı, " Bazen televizyonda şehir isimleri ile fıkralar anlatıyorum. Bir gün Kayseri fıkrası anlattım öbür gün Kayseri'den çok sayıda faks çekildi ve bu fıkra Kayseri'nin değil Yahudilerin denildi. Ha Kayserili ha Yahudi fark eden bir şey yok" dedi.

Mustafa Keser mikrofon sesinin ve tizinin biraz daha açılması uyarısında bulunarak "Vatandaş bizi Yaşar Özer'e benzetmesin" dedi.

Şenlikler konserin ardından sona erdi.

6. ALADAĞ ŞENLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 20:57:03
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 22:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?