18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Almanya'daki Karabüklüler toplandı

Almanya'nın Recklinghausen kentine bağlı, Gladbeck kasabasında Karabük-Yeniceliler Derneği olağan kongresi yapıldı.

Kongre sonucunda derneğin yeni başkanı Yüksel Koymat seçildi.
İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurul, İstişare Kurulu'nun faaliyetler raporlarının okunmasının ardından dernek üyeleri oy kullandı. Yapılan seçimin ardından Yüksel Koymat Karabük Yenice Kültür ve Dayanışa Derneği'nin Yeni Başkanı oldu.

Seçim sonrası dernek üyelerine hitaben bir konuşma yapan Yüksel Koymat, birlik ve beraberlik mesajları vererek, yeni satın aldıkları dernek binasının bir an önce faaliyete geçirileceğini belirtti. Koymat, tüm Karabüklüleri derneğe destek olmalarını davet ederek, şunları söyledi:
''Derneğimize başkan olmaktan çok mutluyum. Bundan sonra, ekibimizle beraber ben değil, biz diyerek sizlere hizmet vermek istiyoruz. Öncelikle, yeni satın aldığımız dernek binasını en kısa zamanda hizmete geçireceğiz. Ondan sonra da eğitim başta olmak üzere, çalışmalarımıza kaldığı yerden devam edeceğiz. Derneğimiz, iki ülke arasında da köprü görevi görerek, uyum alanında da çalışmalar yapacağız. Dün olduğu gibi bugünde eğitim alanındaki faaliyetlerimiz devam edeceğiz '' dedi.


Kongre sonrasında yeni yönetim kurulu ise Başkan Yüksel Koymat, Yönetim Kurulu üyeleri, Neşet Yirmibeş, Hasan Karakaş, Tecer Ören, Hasan İbik, Ahmet Onur, Ali İnan, Yedek üyeler; Adem Onur, İsmail Odabaşı, Rahmi Dereli ve Yalçın Yirmibeşoğlu şeklinde oluştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 12:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?