18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Alternatif iş alanları tartışıldı

Karabük İli Kalkınmasına Yönelik Mevcut ve Alternatif İş Alanları konulu bir toplantı düzenlenerek basın mensuplarının görüşleri alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Safranbolu Meslek Yüksek Okulu tarafından KOSGEB'in yerel ekonomik araştırma desteği kapsamında yürütülen 'Karabük'ün kalkınmasına yönelik mevcut ve alternatif iş alanları' konulu araştırma raporu istişare toplantısına KTSO Başkanı Şaban Akyüz, Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Genel Sekreter Cem Biçen, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz, Karabük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sezai Yılmaz ve basın mensupları katıldı.

Saatler süren toplantının açılış konuşmasını yapan KTSO Başkanı Şaban Akyüz, "Karabük Üniversitesi ile akademik çalışmalar konusunda Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içindeyiz. Çeşitli projeler yapmaktayız. İnşallah güzel çalışmalar ortaya koyacağız" dedi.

Ardından söz alan Karabük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sezai Yılmaz ise, şimdiye kadar TSO ile iki projeyi birlikte yürüttüklerini belirterek şunları söyledi:
"Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte iki proje üzerinde durmaktayız. Bunlardan bir tanesi doğalgaz ile ilgili doğal gaz tesisatçılığı. Bir başlangıç yaparak 20 kursiyerimize Teknik Eğitim Fakültesinde kurs vereceğiz. Doğal gaz Karabük'e geldikten sonra doğalgaz tesisatçılığı ile ilgili belli kişilerin sertifikaya sahip olması gerekiyor. Proje çizim kapsamından başlayıp, binada uygulama noktasına kadar yapabilmesi için sertifikalı olması gerekiyor. Bunun bir başlangıç olması ve ilk adımın atılmasını ümit ediyoruz.

Biz bu projenin devamında Yüksek okul olarak, üniversite olarak beklentimiz yüksek okulumuzda bu yıl doğal gaz bölümünün açılması ile ilgili girişimlerimizi yaptık önümüzdeki Eylül ayı itibari ile de yetiştirebilirsek doğal gaz bölümüne öğrenci almayı planlıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa yürüttüğümüz ikinci projemiz bir hareketlilik projesi. Karabük'ün özelliklerine uygun demir çelik sektörünün incelenmesi bu konu ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası'ndan konu ile ilgili arkadaşların ve yüksek okuldan, üniversitemizden de bu konudaki uzmanların üç hafta sürecek olan bu hareketlilik projemiz kapsamında demir çelik sektörünü yerinde nasıl uygulamaların yapıldığı görülecek."
Daha sonra konuşma yapan TSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök ise yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Hep birlikte Karabük'te yaşıyoruz. Hepimizin hedefleri, istekleri ve talepleri eminim aynı doğrultudadır. İstiyoruz ki Karabük'ümüz büyüsün, gelişsin, ekonomisi canlansın, kişi düşen milli gelir artsın, refah düzeyimiz yükselsin. Bizler de Karabük'teki sivil toplum örgütleri olarak hep bu konuda çalışma içerisindeyiz."
Toplantıya katılan, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz ise, "Biz Karabük'ün kalkınması, ekonomisinin düzelmesi, işsizlerimize iş imkanlarının oluşturulması için il ve ilçelerimizde çalışmalar, araştırmaları yapıyoruz. Yapacağımız çalışmalarda ve hayata geçirilecek projelerde basın mensuplarımızın da fikirlerini almak istedik. Çünkü iş bittikten sonra olumsuz eleştiri yapan çok olur. Buna fırsat vermemek için herkesin görüş ve düşüncelerini almak istedik. Biz istiyoruz ki iş bittikten sonra eleştiri yapılmasın. Karabük ilimizin kalkınmasına yönelik mevcut ve alternatif iş alanları ile bu bölgeyi bilen kişiler ve bireyler olarak fikirlerimizi ortaya koyalım istedik. Toplantıya katılan herkesin fikirlerini alarak çalışmalarımıza başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından basın mensuplarına söz verilerek, görüşleri alındı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 17:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?