18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Altın Safran'da ödüller belli oldu

Karabük'ün Safranbolu ilçesnde düzenlenen 8. Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde, Safranbol kentinin UNESCO tarafından koruma altına alınmasındaki en önemli kişi olan yönetmen Süha Arın anısına düzenlenen Belgesel Film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Altın Safran Belgesel Film Yarıymasında amatör, profesyonel ve senaryo dalında ödüller sahiplerini buldu. Birçok ülkeden geniş katılımla gerçekleştirilen 8. Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde amatör dalda birincilik ödülünü "Gönül Kadınları" adlı film ile yönetmen E. Emel Balcı, ikincilik ödülünü "Dön Oyun Oynayalım" adlı film ile Ayten Başer, üçüncülüğü "Adige" ile Yakup Çınar kazandı. Süha Arın özel ödülünü ise "Carjisa" ile yönetmen Saso Nisjac aldı. Profesyonel dalda birincilik ödülü "Tamirci" Filminin yönetmeni Selçuk Öksüzoğlu'na, ikincilik ödülü ise "Sezsizliğin Ortasında" ile Tülay Akça'ya verildi.

Yarışmada senaryo dalında ise birincilik ödülüne "Aşağı ülkenin (Tarhun Tassa) İzinde" isimli senaryosu ile Aslı Ekici layık görülürken, ikincilik ödülü "Yaşayan Ahşap" adlı senaryo ile Cüneyt Gök'e verildi. Dereceye girenlere ödüllerini Karabük Valisi Can Direkçi takdim etti.

Diğer yandan Safranbolu'nun tanıtımına katkıda bulunan İHA muhabiri Yasin Erdem ile diğer ajansların temsilcilerine de birer ödül verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2007 Pazar 19:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?