18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ampute Mİlli Takım Ovacık'ta

5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde rehabilite amaçlı olarak kurulan Ampute Futbol Milli Takımı, 05-20 Eylül 2009 tarihleri arasında Brezilya Rio da Janerio'da yapılacak Dünya Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıkları için Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kampa girdi.


Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü, Antrenör İlhan Elmalı, Masör Ali Ören, Menejer Birol Tekir ve 20 sporcudan oluşan toplam 24 kişilik Ampute Futbol Milli Takım kafilesi Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kamp çalışmalarına başladı.


Ampute Futbol Milli Takım Menajeri Birol Tekir kamp çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada "Ampute futbolu bundan 5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde rehabilite amaçlı olarak başlamıştır. Gün geçtikçe katılım artmış ve Engelliler Federasyonu bünyesinde bu branşa yer verilmiştir. 2007 yılında Antalya'da yapılan dünya şampiyonasında milli takımımız dünya 3.'sü oldu. Bu derece ile kulüpler bazında artış olmaya başladı ve şuan ülkemizde 13 takım bulunmaktadır.

Önümüzdeki yıl Ampute Futbol ligi kurulacaktır. Manisa'da 2008 Nisan ayında 11 takımın katıldığı Türkiye şampiyonası yapıldı. 2008 Ekim ayında Ankara'da rahmetli Hasan Doğan anısına Türkiye şampiyonası yapıldı. 02-06 Aralıkta Antalya'da 6 takımın katıldığı Avrupa şampiyonasında Avrupa ikinciliğini kazandık.
05-20 Eylül 2009 tarihinde brezilya Rio da Janerio'da yapılacak Dünya Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıkları için Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kamp yapmak için bulunmaktayız.


Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezi hem tesis olarak hem de iklim koşulları ve arazinin yüksek rakımda olması nedeni ile oldukça elverişli ve güzel. Bu nedenle verimli bir kamp dönemi geçireceğiz düşüncesindeyiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 09:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?