18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ankara'da Safranbolu resim sergisi

TBMM Mustafa Necati Kültürevi'nde, Karabük Valisi Nurullah Çakır'ın önderliğinde gerçekleştirilen, Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Müze Kent Safranbolu" isimli fotoğraf sergisinin açılışı, Ankara'da gerçekleştirildi.

5-7 Haziran 2009 tarihleri arasında üç gün boyunca sürecek sergide Safranbolu'ya özgü bir çok fotoğraf ve ürün yer alıyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katıldığı sergi Ankara'da geniş yankı buldu. Yoğun ilginin gösterildiği ve Safranbolu'nun bir çok ürününün yansıtıldığı "Müze Kent Safranbolu" fotoğraf sergisinin açılışı, Safranbolu Belediyesinin hazırladığı Safranbolu'ya ait yöresel lezzetlerle beraber, el sanatları ve tarihi dokuyu yansıtan bir çok eserle daha da renklendi.

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve Karabük Milletvekillerinin ev sahipliği yaptığı açılışa, başta TBMM Başkanı Köksal Toptan olmak üzere, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kültür Bakanlığı Müsteşarı, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı, Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının yanı sıra medya, sanat ve üniversite camiasından bir çok isim katıldı.
Sadık Üçok ve M. Fatih Demirhan'ın hazırladığı, Safranbolu'ya ait yaz-kış görünümlü 40'a yakın eserin yer aldığı sergide TBMM Başkanı Köksal Toptan ve davetliler eserlerle tek tek ilgilendi.

Tarihi Safranbolu evlerinin iç ve dış detaylarıyla ve Osmanlı mimarisinin günümüze yansımasına ve dört mevsim Safranbolu temasına dikkat çeken fotoğraflar davetliler tarafından beğeni ile karşılandı.
Safranbolu'ya ait özel fotoğraflarla beraber sergilenen, yine Safranbolu yöresine ait el sanatları ürünlerinden, demir-bakır işlemeleri, semer, yemeni, bindallı kıyafeti gibi bir çok ürünün yanı sıra tarihi Safranbolu evlerinin iç dekorasyonunu oluşturan ahşap pencere, kapı, ocakbaşı, tavan göbeği süslemeleri, gelenlerin ilgisine sunuldu. Açılış kokteylinde ise Safranbolu'nun eşsiz lezzetlerinden, Safranbolu lokumu, safran çayı, zeytinyağlı ve etli dolma, su böreği, cevizli çörek ve ev baklavası gelen davetlilere ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim gültay IP: 88.232.90.xxx Tarih : 19.11.2009 11:46:14

Sadık Üçok ve M. Fatih Demirhan'ın aynı sergiyi  Karabük Valiliği ve Safranbolu Belediyesinin desteği ile İtalya'da da sergileyecekler olması Safranbolu'lu olarak bizleri gururlandıracaktır. Sanatçı kardeşlerimize başarılar diliyoruz.