23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Apartmanda yangın paniği!

KARABÜK'TE YANGIN PANİĞİ

Karabük'te, altı katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Karabük Devlet Hastanesi karşısında bulunan 6 katlı Maviçelik apartmanının çatı katında saat 14:30 sıralarında yangın çıktı.

Çatı katının izolasyonla kaplı olması nedeniyle yangın kısa sürede çatıyı sardı. Alevlerin bir anda yükseldiği yangına Karabük Belediyesi ve KARDEMİR A.Ş'ye ait itfaiye araçları müdahale etti.

Bu sırada devlet hastanesinin camlarından hastalar korku dolu gözlerle yangını izlerken apartman sakinleri gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada toplanan çok sayıda vatandaş meraklı gözlerle yangını izlerken, polis ekipleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrası kontrol altına alınarak söndürülen yangın nedeniyle vatandaşlar itfaiyeye tepki gösterdi.

Metin Dereli isimli vatandaş, bir saattir belediye itfaiyesinin çatıdan su atmakla meşgul olduğunu belirterek, "Planlı programlı bir söndürme çalışması yok. Burada halk her şeyi görüyor. Kuru kalabalıktan başka bir icraat yapılmıyor. Bir saat oldu bir yangını söndüremediler. Dairelere yangın sıçrayacak ama sade su atmaktan başka bir şey yapılmadı. Karabük, bir apartmanın çatısını bir saatte söndüremiyorsa vay halimize. Belediye Başkanımız bunu görsün ve bir an önce önlem alsın. Bu itfaiyeyi denetleyecek mi ne yapacaksa yapsın. Bir yangın karşısında bir belediye bu kadar aciz kalamaz. Bu tam bir rezilliktir" dedi.

Bir başka vatandaş, iki üç ay önce belediye başkanının yangın tatbikatı sonrasında itfaiye ekiplerine teşekkür ve plaket verdiğini hatırlatarak, "Plaket verdiği ve başarılı gördüğü itfaiye ekibi bu. Ben halk olarak görüyorum ki, orada göstermelik bir şeyler vermiş. İtfaiye ekibinin ne kadar başarılı olduğunu bugün gördük" diye tepkisini gösterdi.

Öte yandan çıkan yangınla ilgili belediye ve polis soruşturma başlattı.

KARABÜK'TE YANGIN PANİĞİ
KARABÜK'TE YANGIN PANİĞİ
KARABÜK'TE YANGIN PANİĞİ
KARABÜK'TE YANGIN PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 17:33:02
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 10:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?