18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde Karabük Halk Eğitim Merkezinde "Atatürk Fotoğrafları" sergisi açıldı.

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 71. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Genel Kurmay Başkanlığı arşiv ve fotoğraflarından derlenen "Atatürk Fotoğrafları" sergisi Halk Eğitim Merkezinde açıldı.

Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 71. yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla andıklarını belirterek, "Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümünde böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, yine arşivlerini bu anlamda onlara açan Genel Kurmay Başkanlığımıza ve serginin Karabük'te açılmasından dolayı emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Böyle bir serginin açıldığı birkaç ilden biriyiz. Atatürk'ün, milli mücadele yıllarında yok olmak üzere masaya yatırılan bir milleti, modern bir Cumhuriyete dönüştürmede göstermiş olduğu liderliği herkes tarafından bilinmektedir. Atatürk yalnızca Türk Milleti'ne değil, tüm dünyaya ve insanlığa malolmuş bir liderdir. Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, büyük komutan, devrimci ve devlet adamı Atatürk'ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O'na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir.Ben bu vesile ile büyük önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Vali Nurullah Çakır konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi. Atatürk'ün en seçkin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 13 Kasım 2009'a kadar açık kalacak.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 18:17:05
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 22:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?