18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Atatürk törenle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 69. yıldönümünde Karabük'te düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım törenleri Atatük Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt önündeki tören son buldu. Törene, Vali Vekili Mustafa Tapsız, Vali yardımcısı Baha Başçelik, Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Gülpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Karabük Barosu Başkanı Tanju Korkut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun'un yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk Anıtındaki törenin tamamlanmasının ardından anma programı Vali Nafiz Kayalı Gençlik Spor Merkezi'nde düzenlenen Atatürk'ün hayatını anlatan programlarla devam etti. Anma programında Jandarma Yüzbaşı Ertan Özmen, Atatürk'ün Askeri Yönü konulu bir konuşma yaptı. Yüzbaşı Özmen, "Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, tüm yurttaşları aynı ülkü etrafında toplayarak, ulusal birliği gerçekleştirmiş, Ulus- Ordu bütünleşmesiyle yürüttüğü Kurtuluş Savaşıyla, tarih önünde büyük bir zafer kazanmıştır. Askeri alandaki zaferi, Cumhuriyetle taçlandırmış, çağdaşlaşma ve demokratikleşmeyi hedefleyen köklü reformları, birbiri ardına yaşama geçirmiştir. Gerçekleştirdiği Türk devrimleri ile bizlere aydınlık yarınların kapısını açmıştır" dedi.

10 Kasım nedeniyle Mustafa Yazıcı Lisesi öğrencileri tarafından da anma programı düzenlendi. Programa katılan Vali Vekili Mustafa Tapsız da, "İstiklal Savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, milletimizin atası, büyük komutan ve devlet adamı yüce Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 69. yılında, yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Aradan uzun yıllar geçse de, bugün vatanın her köşesinde tüm vatandaşlarımızın, O'nun yokluğunu yüreklerinde hissettikleri bilinmektedir. Türk milleti, sonsuzluğa uğurladığı günün yıldönümünde yüce Atasını sevgiyle, özlemle, gönül borcu ile anarken, aynı zamanda tarihe ve insanlığa mal olmuş, eylemleri ve söylemleri ile dünyada saygınlık kazanmış, tüm yönleriyle örnek alınan bir önderi yetiştirmenin, övüncünü ve coşkusunu da yaşamaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Mustafa Tapsız, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Gülpınar ve Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafında verildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 14:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?