18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Babası için iş istedi

Karabük'te bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çarşı esnafını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretleri sırasında yanına gelen küçük bir çocuğun babası için iş istemesi üzerine Bakan Çelik, durumla yakından ilgilendi.
Karabük'te bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Çelik, Mako Çarşısı ve Onel Alışveriş Merkezi'ndeki esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntıları dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Çelik'in burada yanına yaklaşan 8 yaşındaki Enis Eralp, işsiz olan babası için iş istedi. Kısa süre önce müteahhit işçisi olarak çalışan babası Hakan Eralp'ın işsiz kalması nedeniyle iş isteyen küçük Enis'in derdini dinleyen Bakan Çelik, daha sonra çocuğun
annesini evden çağırtarak durumu izah etmesini istedi. Evin kapısına giden Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan'ın danışmanı Kemal Aslan, anne Melehat Eralp'e kendisini Bakan'ın çağırdığını söyledi. Durumu şaşkınlıkla karşılayan anne Eralp, Bakan Çelik'in yanına gelerek işsiz kalan eşinin durumunu anlattı. Bakan Çelik, milletvekillerinin konuyla ilgileneceğini söyleyerek, herhangi bir aksilik olursa kartvizitinden kendisine ulaşmasını istedi.


Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü'nü ziyaretinin ardından ana muhalefet partisi CHP İl Başkanı Bayram Karadağ'ı parti binasında ziyaret eden Bakan Çelik, CHP'nin olağan genel kurul öncesinde il yönetimine başarılar diledi. Bakan Çelik, emekli maaşlarında yeni bir düzenlemeye gideceklerini de ifade ederek, "Son enflasyon rakamları ele alınarak intibak içinde bir değerlendirme yapacağız. Şu an intibakta sorunlar var. Süper emekli, 95 emeklisi, 2000 öncesi emekli var. Bu emeklilerin hepsine ayrı uygulamalar yapılmış. Birisi 560 YTL alırken, diğeri 720-960 YTL arasında maaş alıyor. Bu sistemin maaş bağlama sisteminden kaynaklanan sıkıntılar var. Bu uygulamalar geçmiş hükümetler döneminden geldiği için intibak çözümünü Başbakan'ın gündemine taşıdık ve hükümet olarak Türkiye'nin imkanları içersinde bir çıkış yolu bulacağız" diye konuştu.


Çelik, Bağ-Kur ve SSK'lılardan 44 trilyon alacaklarının olduğunu da hatırlatarak, "Yeni bir yapılandırma yapma çalışmalarımız yok. Çünkü eski yapılandırmadan dolayı yüzde 50 dolayında tahsilat yapılmıştır, fakat yüzde 50 yapılandırma bozukluğu var. Şuan bizim Bağ-Kur prim borcu alacağımız 32 trilyon, SSK prim borcu alacağımız ise 12 trilyon. Yani 44 trilyon gibi büyük bir meblağ bu. Böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldığımız için ben bunu yapılandırıyorum veya yapılandırmıyorum demek doğru değildir. Bu bir hükümet kararıdır ve bunun enine boyuna konuşulması gerekiyor" şeklinde konuştu.


Nezaket ziyareti için Bakan Çelik'e teşekkür eden CHP İl Başkanı Bayram Karadağ da memnuniyetini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, tarihi kent Safranbolu'ya geçti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 01:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?