23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

BAKAB, EMITT'in gözdesi oldu

BAKAB, EMİTT' İN GÖZDESİ OLDU

15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açıldı. Dört gün sürecek olan EMİTT fuarına ikinci kere katılan BAKAB yine fuarın gözdesi oldu.

Dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Beylikdüzü'nde kapılarını 15. kez ziyaretçilere açtı. Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve konuk ülke Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith tarafından açıldı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bartın Valisi İsa Küçük ile Karabük'ten Vali İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin, turizm alanında dünyada 7. sırada olduğunu vurgulayarak "28.5 milyon turisti konuk ettik. Gelecek yıl 30 milyon rakamını göreceğiz. Türkiye birkaç yıl önce 25 milyon rakamını geride bırakmaya çalışıyordu ama şimdi 30 milyon rakamı söz konusu. Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon rakamını göreceğimize inanıyorum" dedi.

Son günlerde Mısır'da yaşanan olaylara da değinen Bakan Günay, Türkiye'nin fırsatçılık tercihi yapan bir ülke olmadığını söyleyerek "Biz, haksız bir rekabetten yana, fırsatçılık tercihi yapan bir ülke değiliz. Komşularımızın kriz yaşamalarını değil, barış içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Tunus'taki sorunun ardından büyük turizm heyeti gitti. Aynı şekilde dostluk ve kardeşlik elimizi Mısır'a uzatmaya ve bölgedeki bütün ülkelere yardım etmeye çalışıyoruz. Bütün kardeşimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü dünyada barış olursa ülkemizde barış olur, ülkemizde barış olursa dünyada barış olur. İyi yaşamak için her şeyden önce bizim de insanlığın da barışa ihtiyacı var" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve konuk ülke Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith tarafından açıldı. Bakan Günay ve katılımcı konuklar, açılış töreninin ardından stantları gezdiler.

Resmi açılış töreninin ardından Batı Karadeniz Kalkınma Birliği'nin standına geçen Karabük Valisi İzzettin Küçük, BAKAB'a üye katılımcı illerin ve ilçelerin stantlarını tek tek ziyaret ederek fuarın başarılı geçmesini diledi. Fuarla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, bireysel tanıtımdan ziyade bölgesel bir bütün olarak tanıtımın yapılmasının daha uygun olduğunu, böylelikle Türkiye'nin turizm konseptinde pek bilinen bir yer olmayan Batı Karadeniz Bölgesinin daha iyi tanıtılabileceğini söyledi.

Türkiye'nin bilinen turizm potansiyeline ek olarak batı Karadeniz Bölgesinin saklı bir cennet olduğunu ifade eden Vali Küçük, "Doğası, kültürü, büyük merkezlere yakınlığı ile az bilinen bu bölgeyi farklı bir destinasyon şeklinde halkımıza sunmak ve bu hazinenin farkındalığını yaratmayı amaçlıyoruz. Bu bakımdan Batı Karadeniz bölgesi illeri geçen sene gösterdikleri birlikteliği, bu sene yine BAKAB çatısı altında gösterdiler. Batı Karadeniz Bölgesi bir tatil merkezidir görüşünü, algısın yaratmak istiyoruz. Bu fuarlar buna vesile olacaktır. Ben katılımcılara teşekkür ediyorum. Daha da güçleneceğiz, yeni üyelerimiz oluşuyor Sinop Valiliğinin bu yönde bir istekleri var. Bunların hepsi bize güç verecektir. Az öncede belirttiğim gibi Batı Karadeniz bölgesi deniziyle, doğasıyla, tabiat parkurlarıyla, gizli bir hazinedir. Eğer bu hazine bu vesilelerle kamuoyuna anlatılırsa Türkiye'nin önemli turizm merkezi olabiliriz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fuarda BAKAB illerinin yer aldığı stantları da gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabük stantında yer alan Safranbolu Evi maketinin içine girerek bir süre dinlendi. Fuara katılan ve geçtiğimiz yılki organizasyonda büyük emek ve katkıları olan Karabük eski Valisi, Çorum Valisi Nurullah Çakır da Karabük Valisi İzzettin Küçük ile birlikte BAKAB stantlarını gezerek ziyaretlerde bulundu. Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerini bir araya getirerek profesyonel bağlantılar geliştirmeleri ve işbirlikleri kurmaları için fırsatlar yaratan EMITT tatilcilere de binlerce tatil seçeneği ve uygun fırsatlar sunuyor. Bu yıl 10 salonda toplam 65 bin metrekarede gerçekleşecek olan EMITT Fuarı'nda folklor dans gösterilerinden yöresel yemek ikramlarına birbirinden renkli etkinlikler, sürpriz çekilişler, fırsatlar ziyaretçileri bekliyor. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT'e,Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, bölgesel kalkınma ajansları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor. EMITT'e bu yıl ABD, Abu Dabi, Adigey Cumhuriyeti, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Ekvator, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan-Acaristan-Batum, Hırvatistan- Dubrovnik, Hırvatistan- Zagreb, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kamboçya, Karadağ, Kırım, KKTC, Kenya, Kore, Kosova, Kuveyt, Küba, Laos, Letonya, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pataya - Tayland, Peru, Rusya, Senegal, Singapur, Slovenya, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Tataristan- Rusya Federasyonu, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yemen ve Yunanistan olmak üzere dünyanın dört bir yanından toplam 60 ülke katılıyor.

BAKAB, EMİTT' İN GÖZDESİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 18:39:01
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 18:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?