18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Balıkçılara modern hal

BALIKÇILARA MODERN HAL YAPILIYOR

Safranbolu Belediyesi'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye tarafından balıkçılara modern hal ve kente yeni dinlenme alanı yapılacak.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde balıkçıların mevcut yerlerinde yaşanan sıkıntılardan, altyapı yetersizliği yüzünden oluşan bakterileşme sonucu kokuya ve sağlık sorunlarına yol açabileceğinden hareketle balıkçılara yeni bir hal ve çevre düzenlemesiyle yeni bir dinlenme alanı daha yapılıyor. Kıranköy merkezinde inşa edilen balık hali ve park yapım çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Çalışma hakkında bilgiler veren Başkan Aksoy, “Burası Kıranköy'ün yakınlarında olan bir alanın geliş geçiş yolu. Burası çok büyük çöplükler, arabaların park ettikleri bir park haline dönmüştü. Bu kadar değerli bir alan, caddenin ön tarafına bakan alanların hemen hemen hepsinin de arka tarafa bakış yüzleri var. Çift cepheli bir dükkan haline geliyor. İnsanlar şimdi buraya oturacaklar, burada oturma kalkma yerleri olacak. Safranbolu'yu insanların yaşamaktan zevk aldıkları bir kent haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ana merkezlerden başlayarak çevrelere doğru yayılmaya başladık. Tabi bunları yapmak çok büyük maliyetli işler değil. Ama bunları bu zamana kadar bu şekilde tutmak büyük bir ihmalkârlık. Neticede hızlı bir şekilde tamamlandı bunlar ve Kıranköy bir güzellik kazandı. Yediğimize içtiğimize çok dikkat ediyoruz ama bunların dışarı atıldığında buna çok dikkat etmiyoruz. Orda da o şekildeydi. Balıkçıların meslekleri gereği, 1. yüksek sesle bağırma, 2. balığı ıslak tutmak, yıkamak için sürekli su oradan akıyor ve caddeye doğru yayılıyor. orada insan trafiği çok fazla olduğu için balıkçılar oradan çıkıp buraya gelecekler. Gidiş geliş rahatlaşacak. Kirlilik ortadan kalkacak. Orası da tertemiz bir yer haline gelecek. Haziran başı gibi başladık temmuzun ortasındayız şu anda bitmiş durumda. Buradaki binaların dış cepheler yapılacak, çevre düzenlemesi olacak, buraya bir de havuz yapacağız. Buralara oturma bankları gelecek. Burası güzel bir meydan haline gelecek ve bir ay içerinde tamamlanmış hizmete girmiş olacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:07:03
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 13:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?