18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Baro Şirin'e emanet

Karabük Barosu 8. Olağan Genel Kurulunda 2 adayın yarıştığı seçimlerde Avukat Fatma Şirin 54 oyla Karabük Baro Başkanlığına seçildi.

Eski Baro Başkanı Tanju Korkut'un yaklaşık 2.5 ay önce kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi sonrası boş kalan Karabük Baro Başkanlığının Adliye sarayında yapılan 8. Olağan genel kurulunda Av. Fatma Şirin ve Av. Selçuk Gündüz kıyasıya yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Genel Kurulda ilk olarak Mali Tablo görüşüldü. Ardından Karabük Barosu ve Adliyesinde görev alıp vefat eden tüm Avukat hakim ve savcıların yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin sonunda Karabük Baro Başkanlığını iki dönem başarı ile yürüten ve 27 Temmuz 2008 tarihinde hayatını kaybeden Av. Tanju Korkut'a ait slayt gösterimi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından gündem maddesi gereği divan teşekkülüne geçildi. Divan Başkanlığına oy birliği ile Av. Necati Özer seçilirken divan katipliklerine ise Av. Sibel Şirin, Av. Nilgün Yavuz ve Av. Gözde Kaya seçildiler.

Daha sonra Karabük Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve iki aydır Başkan Vekilliği görevini yürüten Av. Yaşar Alpay açılış konuşması yaptı. Alpay, konuşmasında Baro yönetim kurullarının faaliyetlerinin büyük ölçüde Baro Başkanlarının tavırlarının belirlediğini belirterek, "Bu aktif ve dinamik yapının temelinde aramızdan çok genç yaşta ayrılan rahmetli başkanımız Av. Tanju Korkut'un gayretinin yattığı çok açıktır" dedi.

Öğleden sonra başlayan seçimde oy kullanım işlemleri gerçekleşirken, toplam 102 üye Avukat oy kullandı. Oy kullanımı sonrası Av. Fatma Şirin 54, Av. Selçuk Gündüz ise 47 oy aldı. Seçimde 1 oy da boş çıktı.Yönetim, disiplin, denetleme ve üst kurul sayımları sonrası ise, Yönetimde Av. Fatma Şirin'in listesinden Av. Devrim Akagündüz ve Av. Taner Tan seçilemezken yerlerine Av. Selçuk Gündüz'ün listesinde yer alan ve daha yüksek oy alan Av. Şenol Kuru ve Zeynep Münteha Gemeç seçildiler. Yine Av. Fatma Şirin'in listesinde bulunan Av. Osman Köşger üst kurul delegeliğine seçildi.

54 oy alarak yeni Baro Başkanı Av. Fatma Şirin'in listesinde bulunan, Asım Talha Sarıoğlu, Şenol Kuru, Hakan Yılmaz, Mustafa Koç, Muzaffer Açıkgöz, Seyfettin Dikmen, Adil Ünver, Zeynep Münteha Gemeç, Disiplin Kuruluna, İsmail Altınöz, Metin Can, Nevin Güneş, Denetleme kuruluna, Lütfullah Delikan, Kadir Ütgün, Tuğrul Kapucu yer alırken,Üst Kurul Delegeliklerine ise,Osman Köşker ve Rıdvan Erdoğan yeni yönetimde yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 19:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serpil Akdeniz IP: 88.226.25.xxx Tarih : 13.10.2008 15:34:29

Sayın Av.Fatma Şirin'i yürekten tebrik ediyor, bir bayan olarak onunla gurur duyduğumuzu paylaşmak istiyoruz. Karabük Barosu için Fatma Şirin gibi değerli bir insan çok büyük bir şanstır.