18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Başbakan'ın açıklamaları Karabüklüler'i üzdü

3 yıldır yılbaşı tatilini Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan, "Karabük, teşvik kapsamına alınmayacak. Bunun için uygun değil. Ancak işadamları Safranbolu evlerini restore ederek, turizme kazandırmalı" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Ali Öğüten ve Hasan Bilir’in, şehrin 2005 yılında teşvik kapsamına alınacağını açıklamasının ardından, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda olumsuz görüş bildirmesi hayal kırıklığı yaşanmasına neden oldu.

Yılbaşı tatilini geçirmek üzere geldiği Karabük’te partililerle biraraya gelen Erdoğan, "Karabüklüler, ilin teşvik kapsamına alınmasını istiyor. Bunu benim gönlüm de arzu ediyor. Ama parametreler böyle demiyor. Çünkü Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın (KARDEMİR) bu şehirde bulunması, haddehaneler, özel sektör yatırımları ile buradaki ekonomik, sosyal endeks, maalesef Karabük için böyle bir sinyal vermiyor. Yani Karabük şu anda teşvik yasasına uygun bir il değil" diye konuştu.

Karabük’ün teşvik kapsamına alınmayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, Safranbolu’daki tarihi evleri restore ettirmeleri için ise yatırımcılara çağrıda bulundu. Erdoğan, "Safranbolu evleri dünyaca tanınıyor. 3 yıldır buraya geliyorum. Ancak her gelişimde bir farklılık göremiyorum. Ciddi bir gelişme yok. Kimse kendi evini restore etmek için uğraşmıyor. İşadamları da bu konudan uzak duruyor. Galiba bu iş yine bize kalacak. Eninde sonunda devlet olarak biz devreye gireceğiz. Ancak bu işe de sahip çıkmalıyız. Avrupa Birliği sayesinde dünya ile bütünleşeceğiz. Dünya bizi tanıyor ama gerçek yüzümüzle değil. Kendilerine göre belli kareler almışlar. Ellerindeki olumsuz karelerle bizi bir yerlere tanıtıyorlar. Ama biz onlara gerçek yüzümüzü, gerçek güzelliklerimizi göstermeliyiz. Bu ülkenin nasıl medeniyetler ülkesi olduğunu göstermemiz lazım. Onun için de, gözle görerek tanımak başka bir olaydır. İşte bunu başaracağız. Bunu başarmak için de, buraları birer mıknatıs alanı haline getirmemiz lazım" dedi.

YASİN ERDEM KARABÜK (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 17:37:07
Güncelleme :2 Ocak 2005 Pazar 17:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?