18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Başbakanla TV'de tartışmak isterim

KEMAL KILIÇDAROĞLU KARABÜK'TE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir TV kanalında buluşmaktan mutluluk duyarım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Düzce, Zonguldak ve Bartın mitingleri ardından dün akşam Karabük mitinginin ardından Safranbolu'da konakladığı Park Otel'de sabah kentte yayın yapan yerel bir televizyon kanalı ile söyleşi yaptı.

Referandum çalışmaları kapsamında Türkiye'yi karış karış gezdiğini belirten Kılıçdaroğlu, karşılaştığı sorunların ne olduğu sorusuna şöyle karşılık verdi: "Referandum dışında toplumun her kesiminde ciddi sorun olduğunu görüyoruz. Çiftçiler bekledikleri fiyatı alamıyor. Fındık, şeker ve çay üreticisi de var. Özellikle tütün üreticilerinin durumu çok daha sıkıntılı. Ama her tarafta karşılaştığımız temel sorun işsizlik."

GANDİ BENZETMESİ GÜZEL

Kendisinin toplum tarafından 'Gandi Kemal' benzetmesine nasıl baktığının sorulması üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Toplumun her kesiminden değişik yakıştırmalar geldi. Doğrusunu söylerseniz sayın Başbakan'da yaptı bunlardan birisini. Hiçbirisine alınganlık göstermedim, memnunum. Benim adım Kemal, onu söyledim zaten. Gandi Kemal de diyebilirler. Toplumun bir kesimi bunu söyledi, medyada bu yer aldı."

Gandi'nin dünya siyaset tarihinin çok önemli liderlerinden biri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Şiddete başvurmaksızın Hindistan'ın özgürlüğünü ve bağımsızlığını sağlayan bir lider. Belki alçak gönüllü olması, şiddete başvurmaması, yumuşak bir üslup kullanması böyle bir yakıştırmayı ön plana çıkardı. Gandi'ye benzemek güzel bir şey. Sonuçta milletin takdiri, hepsine saygı duyacağız."

Kılıçdaroğlu, "Başbakan olursanız herhalde ilk ziyaretinizi Hindistan'a yaparsınız" sorusuna da şöyle cevap verdi: "Genelde ilk ziyaretler Kıbrıs'a ve Türk Cumhuriyetlerine oluyor ama Hindistan'a da gidebiliriz."

BENİM KADAR MAL BEYANI DEĞİŞTİREN MİLLETVEKİLİ YOKTUR

Son günlerde tartışma odağı haline gelen havuzlu villalar konusunda bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "benim kadar mal beyanı değiştiren başka bir milletvekili olmaz, yoktur bile. Ben bunu iddia ediyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine şunları söyledi: "Bir kooperatif vardı arkadaşlar üyeydi. Bana sende üye olur musun dediler, oluruz dedim. Orada kooperatif üyeliğim söz konusu. Öyle havuzlu villa söz konusu değil. Sürekli oturduğumuz bir yer değil ve zaten inşaat halinde. Önce şunu söyleyeyim, biz keşke mümkün olsa herkes havuzlu villasında oturabilse. Burada sorguladığımız olay o değil. Sorguladığımız olay şu, siz siyasete yoksul olarak başlayıp ve bunu kullanıp daha sonra çok lüks bir yaşam

sürdürürseniz insanlar bunu sorgulamak zorundadır. Bizim sorguladığımız alan bu. Yoksa ben kooperatif üyesiyim, bunu daha önce mal beyannamesinde yayınladım. Bankadan kredi almışım ve kredi aldığım zamanda mal beyanımı değiştirmişim. Benim kadar mal beyanı değiştiren başka bir milletvekili olmaz, yoktur bile. Ben bunu iddia ediyorum. Çünkü her para hareketini belli bir rakamlar içersinde kalmak kaydıyla, mal varlığımı önce kendi internet siteme ardından CHP'nin internet sitesine koyuyorum."

DOĞRULARI HALKA ANLATMAK ZORUNDAYIZ

Aldığı ve sahip olduğu her malı her şeyi alın teriyle kazandığını anlatan

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimse bana sen yolsuzluk yaptın çıkar sağladın diye böyle bir iddia yok. Ama bizim iddialarımız çok ciddi. Havuzlu villa örneğini özellikle dile getirdim. Sayın Başbakan kirada oturduğunu söylüyor, güzel kirada oturabilir. O kadar lüks bir konut için sembolik bir rakam ödemiyordur herhalde. O kiranın da açıklanması lazım. Kimin evinde kirada ve kaça oturuyor. Bunlar sayın Başbakandır, elbette oturabilir de denebilir. Ona itirazımız yok zaten. Bizim itirazımız şurada, bir Başbakanın evi çift duvarlarla örülü. Bir yerde oturmasını doğrusunu söylerseniz ben yadırgıyorum. Başbakan Ankara'da oturduğu evin duvarları çift duvarla örülü değil ve orada niye yok o zaman. Biz doğruları bir şekilde halka anlatmak zorundayız. Siz bir taraftan fakir, fukara, garip guraba edebiyatı yapacaksınız öbür taraftan da yaşam tarzınıza baktığımızda son derece lüks bir yaşam tarzınız olacak. Biz bunu eleştirmek zorundayız."

Batılı ülkelerde, iktidar ve muhalefet liderlerinin sık sık televizyon kanallarında bir araya geldiğini ve tartıştıklarını, Başbakan Erdoğan ile böyle bir buluşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Daha önce de böyle bir açıklamamız oldu. Ancak sayın Başbakan kabul etmediği için böyle bir buluşma gerçekleşmedi. Sayın Başbakan ile bir televizyon kanalında buluşmaktan mutluluk duyarım'' diye konuştu.

Başbakan'ın Dersim olayları ile ilgili açıklamasına ise Kılıçdaroğlu "O tarihte ben henüz doğmamıştım" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra otelin yanında bulunan bir evin camından bakan Şadiye Karaca (80) isimli yaşlı kadının halini sorduktan sonra Kastamonu mitingine gitmek üzere kara yolu ile kente haraket etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU KARABÜK'TE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 18:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?