22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Başkan adayı baklava açtı

Demokrat Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Dürdane Soykök evinin kapılarını basın mensuplarına açarak, kendi elleri ile baklava açtı.

Karabük'te tek bayan belediye başkan adayı, Safranbolu'nun gelini olarak nitelendirilen Dürdane Soykök, işteki başarısının evde de sürdüğünü gösterdi.

Dürdane Soykök, "Ben yapamayacağım hiçbir şeye imza atmam, yapmadığım şeyi de asla yaptım demem" diyerek şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin eserine, hiç kimsenin yaptığı şeye sahip çıkmam. Her şey benim fikrimdir, her şey benim eserimdir. Benim evimde ki durumu merak etmişler. Evinde ev hanımı olabiliyor mu? Gitsin kendi işini yapsın, erkek işlerin işine karışıyor gibi laf söylenmiş. Ben çok iyi bir ev hanımıyım, çok iyi bir eşim, çok iyi bir işkadınıyım. İşte, erkek-kadın asla ayırmam, erkeklerin yaptığı işin daha iyisini ama daha iyisini kadınlar da yapar. Bana evinde baklava açamaz demişler, ben baklava da açıyorum, börekte yapıyorum, içli köfte ve çiğ köftede yapıyorum. Öyle yarım kilo, iki kiloluk çiğ köfte hamurunu değil, yedi kiloluk çiğköfte hamurunu yoğuran bir insanım. Gücüme, kendime her zaman güvenen bir insanım Allah'a bin şükür. Safranbolu'nun baklavasını herkese duyurmak, herkese tattırmak için yapacağız. Önce ben tadına bakacağım beğenirsem ondan sonra halka sunacağım, eğer beğenmezsem halka sunmayacağım. Bu baklavaları tüm Türkiye'ye pazarlamak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Baklava da bir marka olacak, lokumumuz gibi. Yayımlarımız, höşmerimlerimiz ve nice yöresel yemeklerimiz bir marka olacak ve sahip çıkacağız."

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:35:24
Güncelleme :23 Mart 2009 Pazartesi 09:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?