18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Başkan adaylarından ziyaret

29 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adayları kendilerini tanıtmak ve destek istemek için çalışmalarını hızlandırdı.


AK Parti Karabük Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hüseyin Erer ile Safranbolu Belediye Başkan adayı Necdet Aksoy beraberinde AK Parti Milletvekili Mehmet Ceylan ile birlikte KASİAD’ı ziyaret etti.


Karabük ve Safranbolu İş Adamları(KASİAD) Derneği’nde bir konuşma yapan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde sağduyunun hakim olacağını ve halkın hata yapmayacağını söyledi.
Konuşmasına ülke geneli ile ilgili değerlendirme yaparak başlayan Milletvekili Ceylan, Türkiye’nin Ak Parti döneminde istikrarı yakaladığını vurgulayarak, “Sivil toplum kuruluşları şehirlerin yönetiminde son derece önemli bir rol oynamaktadır. Gelişen demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin yönetime katkıları önemlidir. O açıdan bu tür kuruluşların şehir yönetimine olan duyarlılıklarını önemsiyorum. 29 Mart seçimleri son derece önemli. Türkiye 6.5 yıldır Ak Parti iktidarı döneminde bir istikrarı yakaladı. Hemen her alanda çok önemli gelişmeler kaydedildi bu süreç içerisinde. Başta ekonomik konular olmak üzere, dış ticaret olsun, sanayi kesimi olsun, eğitim olsun, sağlık olsun, alt yapı olsun son derece önemli gelişmeler kaydedildi. Tabii ki, 6.5 yıl içinde yapılanlar önemli ancak Türkiye’nin geçmiş 10 yıllarını telafi etmek elbette ki mümkün değil. Başbakanımız gece gündüz dur durak demeden ekibi ile birlikte Türkiye’yi daha iyi bir noktaya getirmek için çaba sarf etmektedir. Türkiye bu dönemde bir istikrarı ve güveni yakalamıştır ve emin adımlarla ilerlemektedir. Hepimizin şahit olduğu üzere özellikle 2009 yılı 2008’den başlayan dünyada yaşanan küresel krizle karşı karşıya. Bu ekonomik kriz sadece Türkiye’de değil başta ABD olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinden kaynaklanan kriz. Dünyayı sarsan bir kriz. 100 yılda görülebilecek boyutta büyüklükte kriz olduğunu bilim adamları ve ekonomistler ifade etmektedirler. Tabi ki Türkiye de elinden geleni yapmakta ve bu krizi en kısa süre içinde, en az zararla atlatabilmek maksadı ile elinden gelen bütün imkanları seferber etmektedir. İnanıyoruz ki bu krizin etkileri sınırlı kalacak, kısa sürede telafi edilecek. Bu kriz yılını dışarı da tutacak olursak 6.5 yıldır çok önemli başarılar elde edildi. Türkiye yakalamış olduğu bu istikrarı, gelişme hamlesini kesintiye uğratmaması gerekmektedir. Bu açıdan bu seçimler son derece önemli. Türkiye Ak Parti iktidarı ile istikrarı ve önemli bir fırsatı yakalamıştır. Tek parti iktidarının verdiği avantajları kullanmaktadır ve çok önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Tabi ki her seçim önemli ancak bu seçimler bu istikrarın bozulmaması açısından iş dünyamız açısından da son derece önemli sonuçları olabilecek bir seçimdir. Ben inanıyorum ki halkımızın, milletimizin sağduyusu ile seçimlerden de Ak Parti başarı ile çıkacaktır ve Ak Parti iktidarı yoluna devam edecektir” dedi.


“BAŞKANLAR AYNI PARTİDEN OLURSA HİZMET DAHADA KOLAYLAŞIR”
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, AK Parti hükümetinin iktidarı döneminde hangi siyasi partiden olursa olsun hiçbir belediyeyi ayırtmadığını ve nüfusuna göre İller Bankasından payının geldiğini hatırlattı.
Milletvekili Ceylan yine de belediye başkanları iktidar partisinin belediye başkanları olursa hizmetin daha da kolaylaşacağını belirterek, “Tabii ki ülkenin yönetiminde yerel yönetimler de son derece önemlidir. Bilindiği üzere biz yerel yönetimler yasasını değiştirdik, büyük şehir belediye yasası, belediye yasası ve özel idareler yasasını değiştirdik. Önemli gelişmeler sağlandı bu alanda da. Türkiye Ak Parti iktidarı döneminde Ak belediyecilikle tanıştı. İnanıyoruz ki bu dönemde de yine Ak Parti’den seçilecek birbirinden değerli arkadaşlarımız, adaylarımız halkımıza en güzel hizmetleri vermek için gayret edecekler, seferber olacaklardır. Tabii ki yerel yönetimlerde hizmet iktidar ile aynı partiden olduğu taktirde elbette ki kolaylaşmaktadır. Bir orkestrada bile enstrüman çalan kişiler farklı farklı çalarsa o orkestranın ahengi bozulmaktadır. O açıdan yerel yönetimlerde seçilecek başkan adaylarımızın da iktidar olması durumunda daha güzel ve ahenkli bir şekilde bu çalışmaların yürütülmesi mümkün olabilecektir. Biz bu dönemde belediyelerde hiçbir ayrım yapmadık. İller Bankası’ndan hep aynı miktarda nüfuslarına göre adaletli pay geldi. Ben belediye başkanlığı yaptığım dönemde bu sıkıntıları çok yaşadım. Ama bu dönemde hiçbir parti ayrımı yapılmadan İller Bankası’ndan eşit bir şekilde paralar gelmiştir. Tabii ki bunun dışında belediyelerin de geliştirmiş oldukları projeler çerçevesinde hükümetimizin destekleri olabilmektedir. İnanıyorum ki 29 Mart seçimlerinde Karabük’ümüzün, Safranbolu’muzun ve diğer ilçelerimizin halkı sağduyu ile yaklaşacaktır, sağduyu hakim olacaktır, hata yapılmayacaktır inşallah. Ben inanıyorum ki, bu hizmet yarışından seçim yarışından hayırlı sonuçlar doğacaktır” dedi.
Toplantıda Safranbolu Belediye Başkan adayı Necdet Aksoy ise Safranbolu’da AK Parti belediye Başkan adayı olarak halkın belediye ile kucaklaşmada yoğun çalışmaları olduğunu söyleyerek, “Özellikle beyaz masa uygulamasını yaparak halkın sorunlarını anında çözebilecek acil bakım ekipleri oluşturacağız. Her hafta mahallelerimizde halkın sorunlarını dinleyerek toplantılar yapacağız. Safranbolu’da hanımlarımıza yönelik mesleki eğitim kursları verilerek yapılan ürünler tarihi çarşı bölgesinde ilçeye elen turistlerimize sunacağız” diyerek yapacakları diğer projeler hakkında işadamlarına bilgiler verdi.
Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise AK Parti belediye başkan adaylığı noktasında 2004’ten buyana Karabük belediye başkanlığını ifa ettiğini söyleyerek, “Seçimler demokrasinin özüdür. Bu seçimler sayesinde Başbakan’dan başlayarak mahalle ve köy muhtarına kadar tüm idareciler halka hesap vermek zorundadır. İşte böyle bir hesap günü gelmiştir. Bundan 3 ay önce şapkamızı önümüze alıp düşündük ve dedik ki, devam mı edelim, artık tamamı diyip başka arkadaşlara fırsat mı verilim. Bu bağlamda büyüklerimize danışarak ve bir dönem daha aday olabilmek için, projelerin tamamlanması ve hizmet anlayışın devamı için partimden Belediye Başkan aday adayı oldum. Benimle birlikte 7 arkadaşımız daha aday adayı oldu. AK Parti kurumsal bir kimliği olan partidir. AK Parti almış olduğu merkez yürütme kurulunun kararını harfiyen uygulayan ve yerine getiren bir partidir. Bu karar doğrultusunda parti merkezi tarafından kent genelinde farklı şirketlere çaprazlama anket çalışması yaptırmış ve sonrasında temayül yoklamasına gitmiştir. En son ise bölge milletvekillerin görüşlerini almıştır. Başbakan’ın her ilde itibar ettiği insanlar var. 5 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir insanın hal hareket ve tavırlarını istihbarı çalışma sonrası bu insanlardan öğrenmiştir. Adaylık konusunda çok ciddi bir şekilde araştırma yapılarak ilk açıklanan Belediye Başkan adayları içersinde beni açıkladı. Belediye Başkanlığı şehir ve insanlar için çok önemli bir görevdir. Açık yüreklilikle şu duayı sürekli yapıyorum; Karabük Belediye Başkanlığı görevini kim hak ediyorsa Cenab-ı Allah ona nasip etsin” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 16:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?