18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Başkana sert tepki

Geçtiğimiz hafta içerisinde Safranbolu Belediyesindeki işçi alacakları ile ilgili "İşçiyle Helalleşmesi Lazım" diye çıkış yapan Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz'a, Belediye Başkanı Nihat Cebeci sert tepki verdi.


Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, kimse üzerinde hakkı olmadığını ve sendikanın bu tür beyanatları ile para verilmeyeceğini söyledi. Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz'ın kış uykusundan yeni uyandığını söyleyen Belediye Başkanı Nihat Cebeci açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Biz yalnız işçimizle değil Safranbolu'da görev yapmış olduğumuz saha içerisinde her kesimiyle helalleşmek zorundayız. Bu gayede bizim hiç kimse üzerinde hakkımız yoktur, hakkımızı helal ediyoruz. İftirayı boyutları olanlar hariç. Ben 14 Ağustos 2002 tarihinde Safranbolu Belediye Başkanlığı görevine geldim ve 17 Ağustos tarihi itibari ile de tüm işçi alacaklarını sıfırlayan Belediye Başkanıyım. Yüzde 22 oranında zam veren, rekor düzeyde Türkiye'de 5 dakikada sözleşmeyi bitiren bir belediye başkanıyım. Bunların arşivinde bizlere bir defa teşekkürleri bile yok. Biz işçinin yanındayken sendika ne yaptı? İşçi ile belediye arasındaki huzuru bozmak için elinden geleni yaptı sadece. 3 trilyonluk arsayı satıp işçiye para vermediğimizi söylüyor. Peki Belediye-İş Sendikası Başkanı İlhami Yılmaz'a şunu sormak lazım. '150 civarında olan sendikalı işçi sayısı 62'ye düşerken yaklaşık 4.5 trilyon civarında bir para 2 ay içersinde ödenirken bize teşekkür etiniz mi', hayır. Bunlar işçi adına ne yaptı. Acaba burada helalleşmesi gereken kimdir. Ama burada bu görevi layıkıyla bırakmaya çalışırken, sendika başkanı kış uykusundan uyanmış, 'helalleşsin' diyor. Ben tabi ki helalleşeceğim. Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, demokratik bir yarışa giriyor ve kazanamıyor. Aday olmadı diye şeker dağıtan işçiye ayıp olur dedi mi İlhami Yılmaz. Her ayın 10-11'inde gelip 'işçi alacakları ne oldu' diye sormakla Sendika Başkanı olmaz. Ben mesai arkadaşımı senden daha iyi düşünüyorum. Ben onlarda bir günlük mesai paralarını almıyorum. Belediyenin size ihtiyacı olduğu zaman hep yamuk yaptınız ama benim mesai arkadaşlarımın yüzde 90'u yamuk yapmadı.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İlhami Yılmaz hep arkadan vurduğu için onunla helalleşmiyorum. Ama şuanda kalan 62 tane mesai arkadaşımın gözlerinden öpüyorum. Gücümün yettiği ölçülerde hiçbirinin alacağı kalmaması için uğraşıyorum. Siz sadece bu süreyi uzatıyorsun ve bizi rahat bırakmıyorsunuz. 6.5 yıldır bizi sürekli şikayet eden ve eleştiren başrol artistlerinden biri Belediye-İş Sendikası ve yönetimidir. Herkes haddini bilecek. Ben buradan yüzümün akı, partimin akı ile ayrılacağım. Senin gibiler dışında bu koltuğu hazmedemeyenlerle helalleşmek istemiyorum. Sendikanın bu beyanatları ile para verilmez. İşçimi benden daha iyi düşünen olmaz. Çünkü ben sizden komisyon almıyorum, bir günlük yevmiyelerinize göz dikmiyorum. Sendika çok biliyorsa bir aylık maaşları veriversinler. Ben işçimin arkasında değil yanındayım."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 22:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?