18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Baz istasyonu isyan ettirdi

MAHALLEDE BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

Karabük'te, mahallerine kurulacak baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı.

Kapullu Mahallesi Deretarla mevkiine bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu için işçilerin yeniden geldiğini öğrenen mahalle halkı, çalışma yapan kepçeyi durdurarak çalışmaları engelledi. Uzun süredir oğlu kanser tedavisi gören ve kendisi de kısmi felçli olan yaşlı bir adam da eşiyle birlikte kepçenin önüne oturarak eyleme destek verdi.

İstasyonun kurulacağı arazide toplanan mahalle halkına hitaben bir konuşma yapan Celal Çetin, "Kurulacak bu baz istasyonu için insanların sağlığını etkilemiyor diyecek rapor verebilecek bir kabadayı var mı göreyim. İnsanın şu kadar bir kıymeti yok, ayıptır" dedi.

Kapullu Mahallesi Muhtarı Kadir Kuyupınar ise Karabük'te üç tane vekil olduğunu belirterek şunları söyledi: "Burada oy istemeye gelirken geliyor. İnsan sağlığı için sorun olan baz istasyonu için sesi çıkmıyor. Arıyorum üçünün de telefonu kapalı. Oy için kendileri gece yarıları bizi ararken iyi biz ararken niye arıyor oluyoruz. Biz mahallenin ortasında baz istasyonu kurulmasına karşıyız."

Baz istasyonunun kurulacağı alanda çalışma yapan kepçenin önüne oturan felçli Satılmış Ören de, hasta olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Oğlum kanser evde atıyor. Burada insanın bir çam ağacı kadar değeri yok Allah aşkına. İnsanca yaşayalım diye uğraşıyoruz ama bunlar bizi öldürüyor." Gözü yaşlı eşi Emine Ören de, "Kesinlikle biz bunun buraya yapılmasını istemiyoruz. Benim üç tane torunum var. Karı koca bizi buraya gömerler ondan sonra bunu dikerler" diye söylendi.

Bölgede güvenlik önlemi alan Karabük Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekibi, vatandaşları uyararak araziden çıkmasını istedi. Yaşanan gelişmelerin ardından Mahalle Muhtarı Kadir Kuyupınar beraberindeki heyetle Karabük Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret ederek yardım istedi.

MAHALLEDE BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
MAHALLEDE BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 16:01:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 16:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil köleoglu IP: 78.174.87.xxx Tarih : 11.12.2009 20:08:30

karabüklülere aferim