18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Baz istasyonu tepkisi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde mahallelerine baz istasyonu kurdurmak istemeyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte protestoda bulundu.


Edinilen bilgiye göre, Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir GSM operatörü tarafından boş araziye Çukur kazılarak kurulmak istenen baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri, sloganlarla protesto gösterisinde bulundu. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan mahalle sakinleri, bir vatandaştan kiralandığı bildirilen araziye baz istasyonunu kurmaya gelen GSM operatörü çalışanlarına engel olarak kazılan çukurda ağaç dalları yaktılar ve cep telefonu attılar. Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Bahattin Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, baz istasyonu kurulacak yerin hemen yakınlarında evlerin bulunduğunu söyledi.Mahalle sakinlerinin sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle dedi: "Belediye olarak mahallelinin yanındayız. Onların sağlıklarını düşünmek zorundayız. Belediye olarak buraya semt sahası yaptık. Spor yapılan bir alanın hemen yanına bu istasyonun kurulması doğru değil belediye olarak gerekli önlemleri alacağız, Halkımızın sağlığı herşeyden önemlidir.''
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto sırasında mahalleye çağrılan belediye ekiplerine 300 imzalık dilekçeyi verdiler. Vatandaşlar daha sonra dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert canayaz IP: 85.105.8.xxx Tarih : 14.07.2009 15:58:43

ben de orada oturuyorum baz istasyonunu oraya kurdurmayız