23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Belediye Meclisi toplandı

KARABÜK BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİSİ TOPLANDI

Karabük Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Rafet Vergili Başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi için kat sayısı artırımı meclisten evet olarak çıktı.

Karabük Belediyesi meclis toplantısının en önemli konulardın birisi olan Şirinevler Devlet Hastanesi'nin olduğu yere yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi için kat sayısı artırımı konusu oldu. İmar Komisyonu başkanı tarafından meclis toplantısında 5 madde okunup oylamaya sunulurken, hastane için kat sayımı artırımı konusunun ayrı oylanması talep edildi. Bu maddenin ayrı oylanması oy çoğunluğu ile kabul edildi. Başkan Vergili, kat sayısı artırımı konusu ile ilgili oylamaya geçmeden önce meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaparak, bu konuşmasının kayıtlara alınmasını istedi. Şimdiye kadar belediye meclisinde alınan kararların hep oy birliği ile alındığını ve bu kararlarda kendisinin de imzasının olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Şirinevler Devlet Hastanesi'nin olduğu yere yapılacak olan hastane için kat sayı artırımı kararına kendisinin imza koymayacağını, fakat herkesin istediği kararı verebileceğini söyledi.Başkan Vergili, hastane yeri ve kat artırımı ile ilgili belediye meclis toplantısında konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan bir yıl önce ben Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ceylan'a, Valimiz ve İl Sağlık Müdürünün de bulunduğu bir toplantıda kendilerine Öğlebeli bahçelerinin bulunduğu yerde 100-150 dönümlük bir alanın kamulaştırılıp sağlık alanı ilan edilip Sağlık Bakanlığına 300 yataklı devlet hastanesinin yapımı için teklifte bulundum. Milletvekilimiz bu teklifin uygun olacağını Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğini ve bu görüşmeden sonra açıklama yapacağını belirtmişti. Ben defalarca buranın takibini yaptıktan sonra ve aradan bir veya 1,5 ay gibi zaman geçtikten sonra bana buranın zeminin sağlam olmadığını buraya hastanenin yapılamayacağını belirtti. Milletvekilimiz Mehmet Ceylan inşaat mühendisi falan değil, biz de Karabük'ün belediye başkanıyız. Tekrar yer arayışları devam ederken, şu andaki Şirinevler Devlet Hastanesi'nin orada karar verdiler. Biz bu konuyu hiçbir siyasi polemik konusu yapılmaksızın gelen talebi belediye meclisimizde kabul ettik. İki kurum arasında problemler çözülemediğinden Sağlık Müdürlüğümüz tekrardan bir talepte bulundu kat sayı artırımı konusunda. Daha önce 40 bin metre kare alanına yapılacak olan bir hastane vardı ama şimdi 25 bin metre kare alanına yapılacak bir hastane var. Ben bugüne kadar ne kendi siyasi partim, ne de diğer siyasi partiler olmak üzere bizim meclisimize dışardan etkide bulanamadılar. Alınan karaların en sağlıklı bir şekilde alındığına da inanıyorum. Ama bu kat sayı artışı tam bir siyasi malzeme olarak kullanılmaya çalışılması üzerine belediye meclisimize uygun bir karla geldi. Çünkü komisyonda ki arkadaşlarımızın bu konuyu çok iyi bildiğine ve sağlıklı karar verebileceklerine inanıyorum. Hastane konusu ikinci defa yine meclisimiz komisyonuna geldi. Bizim amacımız Karabük'e yapılacak olan hiçbir şeyi engellememektir. Hastane ile ilgili kat sayı artırımının yapılması durumunda yapılacak hastanenin Karabük'ün 25 veya 50 senesine hitap edecek bir hastane olacağına inanmıyorum. Ben burada kendi parti meclis üyelerime hiçbir etkide bulunmayacağım. Bütün yapılan alınan kararların altında benim de imzam vardır ama bu hastane konusunda benim imzam yok .Herkes yapmış olduğu hizmetler ile övünür. Bende bu konuyu destekleyecek veya desteklemeyecek arkadaşlarıma hiçbir şey söylemiyorum."

Başkan Vergili'nin bu açıklamasının ardından Şirinevler Devlet Hastanesi'nin olduğu yere yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi için kat sayısı artırımı 20 meclis üyesinin evet oyu vermesi ile meclisten çıkmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 18:31:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 18:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?