18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Beyaz Eylem'e destek yok

Karabük Tabip Odası, üst kuruluşları Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 14 Mart Tıp Bayramı'nda yapacağı hasta bakmama eylemine katılmayacağını açıkladı. 

Karabük Tabip Odası Başkanı Dr. Okan Aslan, yaptığı açıklamada, TTB Merkez Konseyi'nin 14 Mart Tıp Bayramı günü acil hastalar dışında hasta bakmama eylemine katılmayacaklarını söyledi. Genel merkezin doktorluk mesleğinin etik kurallarına uymayan bu eylemini onaylamadıklarını ifade eden Aslan, "Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmenin yolu, hasta bakmama eylemi olamaz. Biz halkımızı mağdur edecek bu eyleme destek vermiyoruz. Karabük'teki tüm özel ve resmi hastanelerde poliklinik yapılacak ve hastalarımıza bakılacaktır. Karabük sağlık camiası olarak bu eyleme katılmadığımızı bildirir, hastalarımızın endişeye kapılmadan kentimizdeki tüm hastanelere gidebileceklerini duyurmak isterim" dedi. 

Aslan, eylemin şeklini beğenmediklerini ve bu şekilde bir eylemle kendilerini halka ifade etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, haklı oldukları noktada haksız duruma düşmemek için bu şekilde davrandıklarını kaydetti. Aslan, "Aile hekimliği sistemiyle zevk zinciri ve sağlık maliyetleri düşürülemez. Aksine yaşanacak aksaklıklar artar. İthal hekim, torba yasası gibi halen hükümetin üzerinde çalıştığı konuların, TTB ile müzakere yoluyla çok daha rahat bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 16:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?