22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Binlerce sazan karaya vurdu

Karabük'ün Yenice ilçesinden geçen Filyos Irmağı'nda balık ölümleri devam ediyor. Tarım ve Çevre Orman Müdürlüğü balık ölümlerinin nedenini araştırıyor.


Filyos Irmağının Kelemen-Ibrıcak mevkii arasında binlerce sazan balığı karaya vurdu. Filyos ırmağında iki gündür devam eden balık ölümlerinin sebebinin araştırıldığını söyleyen Karabük İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, "Dün Yenice ilçesinde özellikle iç kısmında yoğun balık ölümleri meydana geldi. Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yoğun çalışma başlattık. Bu bölgenin haricinde özellikle 20 kilometrelik bir alan ekiplerimizce tarandı.

Bu bölgede balık ölümlerinin neden kaynaklandığı konusu üzerine araştırma yapıldı. Dün akşam üzeri aldığımız numuneler süratle ilgili yere ulaştırıldı. Oradan gelecek sonuçları bekliyoruz. Balık ölümlerinin geniş kapsamda olması nedeniyle ciddi bir çalışma yürütülüyor" dedi.


Muhsin Temel, ayrıca her ihtimale karşı Yenice Kaymakamlığı tarafından belediye hoparlöründen anons yapılarak balıkların toplanıp yenmemesi hakkında halka uyarılar yapıldığını bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?