18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Borcumuz var diye ağlamıyoruz

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, belediyenin 40 milyon TL borcu olmasına rağmen üzülmediklerini ifade etti.


Basın mensuplarının çalışmalar ile ilgili kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Başkan Vergili, Yeşilmahelle'de bulunan belediye hizmet binasını Karabük Üniversitesine Tıp fakültesi yapılmak şartıyla verebileceklerini hatırlatarak "Üniversite Rektörü ile görüştüm kendisine de ilettim. Bu konuyu yazı ile de bildirdim, belki yazdığımız yazıdan tatmin olmamış olabilir şuanda sizlerin yani basın huzurunda bir kez daha söylüyorum, Yeşilmahalle'de bulunan Karabük Belediyesinin hizmet binasını tıp fakültesi yapılmak şartıyla üniversiteye tahsis edebiliriz, tıp fakültesi binaları bitene kadar. Bu binayı tahsis karşılığında da hiçbir beklentimiz yok olmayacakta. En mükemmel şekli ile de tıp fakültesi binası olarak kullanılabilir. Biz burayı ancak tıp fakültesi olmak şartıyla verebiliriz, bunun dışında her hangi bir birim için tahsis etmeyiz. Binasızlık nedeniyle tıp fakültesinin açılmadığına dair bir duyum aldık bu duyum üzerine Üniversite Rektörüne teklif ettik" dedi.


HİZMET BİNALARI YAPILACAK
Mahallerde yapılacak olan hizmet binalarının durumu ile ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Vergili "Namık Kemal Mahallesindeki hizmet binasının projesi bitmek üzere bugün veya yarın tamamen bitmiş olur. Yıl sonu veya yıl sonundan sonra Namık Kemal Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesinde hizmet binaları devreye girmeye başlayacaktır. 5000 Evler Mahallesi için farklı bir metod var. Tahmine göre 5000 Evler Mahallesi'nde de bu süre içerisinde bu hizmet binamız devreye girecektir" diye kaydetti.
BELEDİYENİN 40 MİLYON BORCU VAR DİYE AĞLAMIYORUZ
"Bizim 9 aylık icraatımız geçmiş dönemlerin 5 senelik icraatına eş değerde olur" diyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili belediyenin 40 milyon borcu var diye ağlamadıklarını ve Karabük için yapacaklarını yapmaya devam ettiklerini de sözlerine ekleyerek, "1 Ocak 2010 tarihi olduğu zaman hep beraber oturalım eğer biz 1 Ocak 2010 senesine kadar geçmiş dönemlerdeki beş yıllık hizmeti bu süre içerisinde tamamlamamışsak Karabük'te herkes istediğini konuşabilir. Bizim toplam görev süremiz 9 ay olduğu zaman geçmiş dönemlerde ki 5 yıl ile 9 aylık çalışmamı mukayese edin. Kış dönenimde arabamızın lastiği çukura düşmeyecek yani bozuk yol olmayacak. Ampulü yanmayan direğimiz olmayacak Karabük'te. Çöp olmayacak bizler iddialıyız. Yapılacak hizmetlerimiz belli, yıl sonuna kadar açacağımız yol belli, yapacağım park belli, hizmet binaları belli. Hepsi bir program dahilinde devam ediyor. Belediyenin 40 milyon lira borcu var diye ağlamıyoruz. Bizi ilgilendirmiyor borç çünkü borç bizim borcumuz yapacaklarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sedat Albaş IP: 88.249.15.xxx Tarih : 17.08.2009 15:18:05

Satın Baskanım Allah Yolunuzu Bahtınızı Acık Hizmetinizi Ve Kalbinizdeki İmanı Daim Eylesin.Karabük Ve Karabüklü Önce Allah a Sonra Size Emanetiz