22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Bu da bayan mehter takımı

BAYAN MEHTER TAKIMI

Bayan öğrencilerden oluşan Mehter Takımı,

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Karabük Üniversitesi tarafından yaklaşık iki ay önce kurulan Türkiye'nin bayan mehter takımı, bugün kentte mehter gösterisi yaptı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Karabük Üniversitesi bayan öğrencileri tarafından kurulan Mehter Takımı anıtta bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından Atatürk Anıtı'ndan Halk Eğitim Merkezi'ne kadar kortej eşliğinde geçerek mehter gösterisinde bulundu. Vatandaşın şaşkın gözlerle izlediği bayan mehteren takımının gösterisini çok sayıda kişi cep telefonlarıyla çekti.

Karabük Üniversitesi Mehter Takımının başı Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yard.Doç.Dr. Dilek Göktürk, çeşitli bölümlerden öğrencilerin olduğunu ifade ederek, "14 kız öğrenci müzik bölümü, 2 öğrenci resim bölümü ve diğer öğrenciler Safranbolu Meslek Yüksek Okulu'ndan. Bugünkü çalışmalarımız iki aylık çalışmanın azmi. İnşallah bundan sonra daha değişik ve daha güzel işler yapacağız. Türkiye'de bayan mehter takımı görülmemiş bir şey. Çok

heyecanlıyız ve heyecanla yaptık bu işi. Rektörümüzün ve diğer hocalarımızın destekleri ile üniversitemizin adını ulusal ve uluslar arası arenada duyurmaya çalışacağız" dedi.

Törene, Karabük Vali Yardımcısı Halil Canavar, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Dilek Dadaylı Pektaş, Karabük Barosu Başkanı Fatma Şirin, Eskipazar Kaymakamı Esengül Kormaz Çiçekli ve çok sayıda bayan yönetici katıldı.

BAYAN MEHTER TAKIMI
BAYAN MEHTER TAKIMI
BAYAN MEHTER TAKIMI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 19:39:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 19:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Münir Akyıl (mehterci dede) IP: 85.108.12.xxx Tarih : 24.10.2010 13:48:48

İnt.' siteleri parametrelerinde gezinti yaparken rastladıkça, misyon adamı şiârlılığıyla hep yazarak cevâp yetiştirmekle baş edilemeyeceğini bilen biri olarak, bayanlardan ya da karışık  kız-erkek çocuklardan müteşekkil mehter takımını kuranlara şöyle bir "nâkli" cevap vermekle acaba terbiyesizlik mi etmiş olurum ?..
 Bir dönemin ünlü Bursa Valisi ve Dış işleri Bakanı  sn. Sabri. ÇAĞLAYANGİL'den  nakledelim:Bayanların erkeklerle eşitlik ve hak üzerine her platformda konu geçilişine yakın dostları arasında şöyle bir örnek verir:  "..bir çok farklılık eşitsizlik doğal olarak vardır. mesela ayakta erkekler gibi işeyebilirler mi?..."    Mâalesef, râhmetli sağ olsaydı kimbilir daha ne örneklerle hicvederdi... Yazı yeri tahdidinden; giysi, koreografi gelenek dışı dizilişleri, eksiklikleri (örn. tuğlar) vd. tenkide mahâl çok hususları hiç değinmeksizin, bilim Yuvası bir üniversite olarak böylesine  târihiyle, geleneğiyle, otantizm'iyle, misyonuyla alay edercesine müteşebbis tüm kurum ve yöneticilerine; ancak, ecdâdımızın rûhu ızdırap duymamasına katkı olarak, "önce böylesine gelenek ve örfleri yozlaştırıcı sâkil / yanlış düşünceyi  hayata geçirenler ve de her yaş bayanları maalesef içine etmişler..."    Ağaçların yakınması gibi; "-Bâri beni kesen bıçağın sapı ağaç olmasaydı..."   Bu, Endonezyalı kızlı-erkekli çocuklar mehteri için hoşgörülülük mümkündür;   amma, bir bilim yuvasına ya da profesyonel mehterlerin benzeri çocuk takımlarına aslâ  ve kât'a hoşgörülülük yapılamaz... "Ben yaptım oldu!" ile de olmaz!..
Mehterci  dede   mdd16tr@gmail.com. Mehterseverlere en derûni muhabbetlerimle.