18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Burdurlu gençler Karabük'te

Gençlik Değişim Projesi kapsamında Karabük'e gelen Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Gediz ve 10 genç, Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin ve Şube Müdürü Ayhan Çağ da hazır bulundu.

Gençlik Değişim Projesi kapsamında kendisini ziyarete gelen gençlere hitaben bir konuşma yapan Vali Direkçi, "Sahip olduğumuz dinamikler ve çevresindeki diğer önemli merkezlerle havza boyutunda Karabük, bu havzanın merkezi olarak çok önemli bir yerdir" dedi.

Karabük'ün yüzde 70'inin ormanlarla kaplı olduğunu ve bunun da dışarıdan bakıldığında çok fazla anlaşılmayan bir potansiyel olduğunu anlatan Direkçi şunları söyledi: "Hemen çok kısa mesafede 1-2 kilometrelik seyahatle örnek olarak nitelendirilebilecek, literatüre geçmiş çok kıymetli ormanlarımız var. Bunun iyi korunması ve tanıtılması gerekiyor." Karabük'ün bir sanayi kenti olduğunu anlatan Direkçi, şöyle konuştu: "Aynı zamanda bunun oluşturduğu 70 yıllık bir birikim var. Çok çalışan işçi kültürümüz var. Dolayısıyla diğer sanayi kentlerinde zaman zaman yakınılan bir takım çalışma hayatına ilişkin konuların Karabük'te az seviyede olduğunu söylemek mümkün. Bu potansiyellerin değerlendirilmesi mutlaka bu kentin ileriye dönük hedeflerinin de gerçekleşmesi açısından önemlidir. Bizler de bütün Karabük halkı ile beraber topyekün bu çaba içerisindeyiz."

Vali Can Direkçi konuşmasının ardından Burdur'dan gelen gençlerle tek tek ilgilenerek Karabük'le ilgili ilk izlenimlerini sordu. Daha sonra Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Gediz, Vali Can Direkçi'ye Mevlana figürünü içeren bakır işlemeli tablo hediye etti. Burdurlu gençler tarafından getirilen Burdur'a has yiyecekler ayrıca ikram edildi. Vali Can Direkçi de gençlere Karabük'ü tanıtan kitap, cd ve broşürler verildi.

Gençlik Değişim Projesi kapsamında Karabük'te 5 gün kalacak Burdurlu gençler, Kardemir A.Ş., müze kent Safranbolu'yu gezerek çeşitli etkinliklerde bulunacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 14:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?