18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Buruk galibiyet

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi B Grubu takımlarından Kardemir Karabükspor, ligin son haftasında kendi sahasında karşılaştığı MKE Kırıkkalespor’u 2-0 mağlup ederek ligi 3 puanla kapattı.

Maç sonrası basın toplantısı düzenleyerek 90 dakikayı değerlendiren Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü İlyas Tüfekçi, 2005- 2006 sezonunda şampiyonluk için nokta transferi yaparak önce 2. lig A Kategorisinde daha sonra ise Süper Ligde oynamayı hedeflediklerini söyledi.

Tüfekçi, "Göreve başladığımdan itibaren 1.5 ay içinde takımda çok şeyin değiştiğini, antrenmanlarda yaşayarak görüyoruz. 14 kişilik mevcut kadro şampiyonluğa oynayacak kapasitede. Kırıkkale maçından önce 3 hafta bay geçmemize rağmen hiçbir antrenmanı es geçmedik. Sürekli olarak çalıştık. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan bir takım için ligi 7. sırada bitirmek elbette ki bir hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilir. Şu anda kadromuzda 14 sağlam futbolcumuz var. Aramızdan ayrılacak 3-4 futbolcu olacak. Ayrılacaklarla birlikte onların yerine gereken nokta transferleri yaparak 23 futbolcu ile önümüzdeki sezonunun şampiyon kadrosunu ortaya çıkaracağız" dedi.

Öncelikle iç transferi bitirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Tüfekçi, 31 yaşında olan Mehmet Yener ve Semavi Uzun’un takıma ağabeylik yapacaklarını belirterek, "Bu iki futbolcunun yaşlı olması konusunda yapılan eleştirileri yanlış buluyorum. Sahada nüfus kağıdı değil, futbolcu savaşır. Mehmet Yener ve Semavi Uzun, Süper ligde oynayacak kapasitede futbolculardır. Onlardan çok şey bekliyorum" şeklinde konuştu.

Tüfekçi, sezonun kapanmasıyla birlikte iç transferi bitirerek, gelecek sezonun iskeletini çıkarmak için dış transferler için de görüşmelerin başladığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 13:34:24
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 15:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?