21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Büyüklerden küçüklere eğitim

14 Haziran 2009 tarihinde Karabük Valiliği Proje Üretim ve Sinerji Merkezinin organize ettiği Karabük'lü Üniversite gençleriyle tanışma çayında gündeme gelen proje kapsamında gerçekleştirilen yaz okullarında üniversite öğrencileri, ilköğretim okulu öğrencilerine eğitim ve öğretim veriyor.


Vali Nurullah Çakır, Proje Üretim ve Sinerji Merkezi tarafından yürütülen "Karabük Gençleri İle El Ele" projesi kapsamında pilot bölge olarak Ovacuma'da gerçekleştirilen yaz okulunu ziyaret etti.


Ziyaret sırasında sürpriz bir buluşma da gerçekleşti. Vali Nurullah Çakır'ın davetlisi olarak Ovacuma'ya gelen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, üniversitesinde öğrencisi olan ve proje kapsamında öğrencilere gönüllü olarak ders veren Marmara Üniversitesi Resim Bölümü öğrencisi Tuğçe Cebecik'le karşılaştı. Öğretmen ve öğrencisinin bir araya geldiği proje, önümüzdeki yıllarda daha detaylı olarak uygulanacak.


14 Haziran 2009 tarihinde Karabük'lü Üniversite öğrencilerinin Gençlik çayında buluşmasının ardından burada yapılan plan çerçevesinde Yaz Okulları programı dahilinde Üniversite öğrencilerinin ilköğretim ve lise öğrencilerine eğitim ve öğretim vermesi gündeme getirilmişti.
Bu kapsamda Ovacuma Beldesinde 3 Ağustos 2009 tarihinde başlayan ve 5 hafta boyunca devam edecek olan İngilizce, Resim, Müzik ve spor branşlarında yapılan yaz okulunu ziyaret eden Vali Nurullah Çakır, uygulamadan oldukça memnun olduğunu belirtti.


Vali Nurullah Çakır'a Ovacuma Beldesindeki ziyarette Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Sinerji Merkezi yetkilileri, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Öztürk ile birlikte öğrenci ve veliler eşlik etti.
Öncelikle yaz mevsimi ve tatil olmasına rağmen fedakarlık yaparak bu tür eğitim ve öğretim kursu veren Üniversite öğrencilerini tebrik eden Vali Nurullah Çakır, "Gerek ilköğretim, gerekse lise öğrencilerimize yönelik üniversite gençliğimiz tarafından hazırlanan bu etkinlikten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu kampanyaya katılan öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Bizim gençliğimiz, bizim yavrularımız bizim için çok önemli. Bu tür organizasyonlar yer yer amatör, yer yer de profesyonel olarak tertip edilmelidir. Bu tür organizasyona önümüzdeki yıl çok daha iyi bir şekilde hazırlanmak için şimdiden programımızı yapmalıyız. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Milli Eğitim camiamıza, Proje Üretim Merkezimize ve bizleri bir vesile ile ziyaret ederek bizimle buraya kadar gelen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Öztürk'e teşekkür ediyorum. İnşallah kendisi önümüzdeki dönemlerde bizlere çok daha yardımcı olacaktır" dedi.
Vali Çakır'ın açıklamasından sonra, geziye misafir olarak katılan Prof. Dr. Öztürk'te kısa bir konuşma yaparak "Benim için bu etkinlik, bir eğitimci olarak gurur verici bir projedir. Bu manada fakülteler olarak bizler toplumumuza yönelik hizmet programları başlattık. Ben de Karabük Valiliğimizin başlattığı bu etkinliği görmek ve önümüzdeki yıl düzenlenecek projeye tam destek vermek taahhüdüyle buradayım. Bu tür projelere her türlü desteği vermeyi de taahhüt ediyorum" dedi.
Vali Nurullah Çakır daha sonra yaz okuluna katılan öğrencilere ve gönüllü öğretmenlerine birer hediye verdi.
Pilot bölge olarak Ovacuma İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen yaz okulunda, öğretmen olarak Karabük'ten 7 gönüllü üniversite öğrencisi 50'ye yakın ilköğretim okulu öğrencisine ders veriyor. Gönüllü öğretmenlerin geliş ve gidişleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karabük'ten tahsis edilen resmi araçla gerçekleştiriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?