18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çakır'a 164. yıl ziyareti

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. yıldönümü nedeniyle İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Müdür Yardımcıları ve birim amirleri Vali Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti.


Ziyarette konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, 164 yıldır ülkemize hizmet etmekte olan Türk Polis Teşkilatı şimdiye kadar bu hizmetini başarı ile devam ettiğini söyleyerek, "İlimizde de bu hizmetlerini başarı ile devam ettiriyor ve bundan sonra da himayelerinizle ve desteklerinizle hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkararak hizmetlerimizi devam ettireceğiz ve bu hizmetleri verirken desteklerinizi şimdiye kadar verdiğiniz gibi bundan sonra da esirgememenizi ve her zaman yardımcı olmanızı arzu ediyoruz" dedi.


Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Nurullah Çakır ise "Müdürümüzün de ifade ettiği gibi bu sene polis teşkilatımızın kuruluşunun 164. yılı. Tabi bu yıllar zaten kurumların kendi kurumsallaşma ve markalaşma anlamında dününün ne olduğunu, bugünün ve yarının ne olması gerekeceği hakkında bir ön izlenim sunmaktadır. Bu yönüyle ülkemizin özellikle kentsel anlamındaki emniyet asayişinin sağlanması, huzur ve güvenliğin sağlanmasında emeği geçen bu güzel teşkilatımızın başta Türkiye genelinde olmak üzere, Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm emniyet teşkilatımızın 164. Polis Günü'nü ve haftasını kutluyorum. Karabük'te görev yapan teşkilat mensubu arkadaşlarımızın hepsine bu gün vesilesiyle sağlıklı güzel bir gün diliyorum" diye konuştu.
Karabük halkının sürekli devletinin yanında, emniyetin, asayişin yanında olmuş bir toplum olduğunun altını çizen Vali Nurullah Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu bizim her asayiş toplantısında ister aylık asayiş toplantılarımız olsun veya rutin yaptığımız bir kısım toplantılarımız olsun, sürekli ifade ettiğimiz bazen basınla paylaştığımız ama genelde kendi iç değerlendirmelerimizde ifade ettiğimiz bir olgudur. Öncelik böyle bir halkı, bu anlamda devletine, milletine, güvenlik birimlerine, yine resmi kurumlara görevlerin icrası anlamında destek veren ve bunu iç emniyet olarak kabul eden tüm Karabük halkına teşekkür ediyorum. Biz toplum olarak bütün bu güvenimizin yanında bir kısım güvenlik teşkilatlarımızın olmasına gerek yok mu? Elbette var. Jandarmamız da olacak, emniyetimiz de olacak. Bir şekliyle devlet olmanın, ülke olmanın ve geleceğe güvenle bakabilmenin olmazsa olmazlarından birisidir. Bu anlamda da güvenlik teşkilatımız bizim bütün dikkat ve özenimize rağmen kentlerimizde, yerine göre kırsalda ve kent merkezleri dışında jandarmamızın bulunması ülkemizin önemli unsurlarından birisidir. Tabii ki değişen şartlara göre polislerimizin görev anlayışları bizim insanımız yani toplumda yaşayan biz ne isek polisimiz de bana göre bu toplumdan süzülen ve biraz daha özel nitelikleri olan bizden biri. Yani bunu artık başka türlü ifade şekli de yok. Bu anlamda çağın gereklerine uygun, kendilerini yenileyen Polis Teşkilatı, teknolojisini yenilen Polis Teşkilatı, toplumun ihtiyaçlarını, ön sezilerini çok öncesinden fark edip ona göre davranan bir Polis Teşkilatı ülkemizde olmazsa olmaz olgulardan birisidir"
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?