18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çalışmalara ara verilecek

Karabük'te devam eden KARGAZ şehir içi doğal gaz şebeke hattı döşeme çalışmaları Ramazan ayı nedeniyle ara verileceği bildilidi


KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman, Karabük KARGAZ şehir içi doğal gaz şebeke döşeme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiğini ve abone sayısının 16'ya çıktığını söyledi. Ramazan Ayı'ndan önce planlanan çalışmanın bitirilmesi hedeflendiğini anlatan Genel Müdür Kahraman, Ramazan Ayı'nda çalışmalara kısa süreli ara verileceğini ifade etti. Kahraman, şimdiye kadar şehir içinde 24.5 kilometrelik bin alanda çalışma yaptıklarını kaydeden Kahraman, Şirinevler Mahallesi'nde doğal gaz şebekesinin bina önlerine kadar getirildiğini, Esentepe mahallesinde ise çalışmaların sürdüğürü belirtti. Bu yıl yatırım programında olmayan yerlerden de yoğun talep geldiğini söyleyen Kahraman, "Aydınlıkeveler, Köyler, Şirinevler Mahallesi'nin üst kısımda villaların bulunduğu alanlardan yoğun talep var. Hatta Aydınlıkevler muhtarı 165 imza toplamış bize geldi. Bu kişilerin doğal gaz yakmak istediklerini belirtti. Şirinevler Mahallesi'nde çalışmalar tamamen bitti. Bina önlerine kadar getirildi. Bina bağlantıları yapılacak. Çalışmaların bitiği mahallerde abonelik işlemlerini yapanların kutularını takıyoruz. Biz ekiplerimiz buradan gitmeden abonelik işlemlerinin tamamlanmasını istiyoruz" dedi. Sitelerin yakacak ihtiyacını almış olabileceğini belirten Kahraman, isteyenlerin mutfakta kullanım için abone olup gerekli tesisatı döşetebileceklerini hatırlattı. Kahraman, "Biz mayıs ayından bu yana plan ve programımı kamuoyuna açıkladık. Nerelerde çalışma yapacağımızı anlattık. Siteler kömürlerini almış olabilirler. Ama mutfakta kullanım için abone olup gerekli tesisatı döşetebilirler. Seneye de tümden doğal gaza geçiş yapabilirler. Bu yıl ilk olarak mutfak kullanımı için doğal gaz alınabilir. Teknik açıdan mühendislik açısından düşünüldüğünde merkezi sistemi öneririz. Birlikte yaşama alışkanlığı kazanmış her konuda mutabık yerlerde merkezi sistem uygulanabilir. Ama birlikte yaşama alışkanlığı kazanılmamış, sorunların doğacağı toplu konutlarda ise uygun olanı bireysel yöntemini öneririz" diye konuştu. Halen doğal gazın yüzde 60 daha ucuz ısınma aracını olduğunu, bu yönüyle diğer ısınma şekillerinden açık ara önde olduğunu ifade eden Kahraman, doğal gaz yakılması ile birlikte Karabük'te hava kalitesinde büyük ölçüde değişiklik olacağının altını çizdi.
Kahraman, kenti yap boz haline dönüştürmemek izin belediye ile koordineli çalıştıklarını belediyenin alt yapı çalışması yapacağı yerlere öncelik verdiklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?