18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Cama üfleyerek hayat veriyor

Maddi imkansızlıkları nedeni ile ortaokulu bırakarak, İstanbul'da cam üfleme sanatına gönül veren Mehmet Gelir, Safranbolu'da yaptığı camdan sürahilerle turistlerin ilgi odağı oldu.

Safranbolu'da esnaflık yapan arkadaşının önerisi ile geldiği kentte 6 aydır atölye işleten Gelir, cama üfleyerek yaptığı sürahilerin içine Safranbolu hatırası yazarak, tanesini 5 ile 15 YTL'den satıyor.

Nefesi ile şekillendirdiği cam sürahi ve süs eşyalarının satan ve geçimini sağlayan Mehmet Gelir; boru şeklindeki cam parçasını 6 dakika içerisinde bir sürahiye çevirip, içine de Safranbolu hatırası yazan levha ve nazar boncuğu atıyor.

Mehmet Gelir, "Okumayı çok istememe rağmen maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadım" diyerek, "Okulu bıraktıktan sonra cam üfleme sanatına yöneldim ve kendimi bu meslek dalında geliştirerek, bu işi yapmaya karar verdim. Nitekim Safranbolu'da esnaflık yapan arkadaşımın önerisi ile de bir iş yeri açarak 6 aydır çalışmalarıma devam ediyorum. Hem de Safranbolu ekonomisine katkı sağlıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?