18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çamı devlet dikemedi, o da kendiliğinden bitti

çamKarabük merkeze bağlı Çerçiler Köyü'nde vatandaşlar, 400 dönümlük merayı ağaçlandırılmak üzere bağışladı. 16 yıldır bürokratik engeller nedeniyle ağaçlandırılamayan merada karaçam ağaçları kendiliğinden yetişti. 

Çerçiler Köyü eski Muhtarı Mustafa Özcan, 16 yıl önce köye ait 400 dönümlük meranın ağaçlandırılması için başvuru yaptıklarını, fakat aradan geçen süre içinde taleplerinin Milli Emlak Müdürlüğü ve İl Çevre Orman Müdürlüğü arasında sonuca bağlanamadığını söyledi. 2 yıl önce Valilik Mera Komisyonu tarafından arazinin mera statüsünden çıkarıldığını ve hazine arazisi olarak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ağaçlandırılmak üzere devredildiğini öğrendiklerini belirten Mustafa Özcan, "Geçen yıl ağaçlandırma ihalesinin yapılacağı söyleniyordu ancak bugüne kadar tek bir ağaç dahi dikilmedi. Köyümüzde keçi besleyen üreticimizin keçileri satmasından sonra olacak ki, karaçam ağaçları kendiliğinde yetişmeye başladı" dedi. 

Köy muhtarı Remzi Yıldırım da arazinin 3 yıldır ağaçlandırılması için çabaladığını ifade etti. Köylüler ise, "Her seçilen muhtar ağaçlandırma işini hızlandıracağını söylüyor. Ama bir sonuç alamıyoruz. Geçen süre içinde kendiliğinden yetişen karaçam ağaçları kendi kendine büyüyor. Bürokrasi kendiliğinden yetişen ağaçları koruma altına alsa yeter" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 19:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?